Renault a semnat contractele pentru a reveni în Formula 1 în calitate de constructor

Renault a semnat contractele pentru a reveni în Formula 1 în calitate de constructor
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2015

Grupul francez Renault a anunțat că a semnat, joi, contractele principale de preluare a echipei britanice Lotus din Formula 1 și va finaliza condițiile achiziției în cel mai scurt timp posibil, astfel încât să revină din sezonul viitor în această competiție, în calitate de constructor. În prezent, Renault furnizează numai motoare pentru Formula 1.

Discuțiile dintre Renault și Lotus durează de mai multe luni. În luna septembrie, Reanult și compania Gravity Motorsports, afiliată fondului de investiții Genii Capital și care deține Lotus, au semnat o scrisoare de intenție pentru achiziționarea echipei de Formula 1 de către constructorul francez.

Urmărește-ne și pe Google News

"Renault avea două opțiuni: o revenire completă sau ieșirea. După un studiu complex, am decis că firma va fi de anul viitor în Formula 1. Ambiția noastră este să câștigăm, chiar dacă ne va lua ceva timp", a afirmat directorul general al alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acesta și-a exprimat speranța că echipa sa va fi competitivă până în 2019.

Renault a fost implicat în Formula 1 în ultimii 38 de ani, însă, după sezonul din 2008, a renunțat să dețină o echipă completă și a fost doar un furnizor de motoare, ajutând echipa Red Bull să câștige patru campionate succesive.

În România, Renault deține compania Dacia din 1999.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
formula 1