Ucraina susține că două rachete rusești au traversat spațiul aerian al României. UPDATE Precizări MApN

Ucraina susține că două rachete rusești au traversat spațiul aerian al României. UPDATE Precizări MApN
scris 10 feb 2023
UPDATE Precizările Ministerului Apărării Naționale (MApn): Sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat vineri, 10 februarie, o țintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federației Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, cel mai probabil o rachetă de croazieră, care a evoluat în spațiul aerian al Ucrainei, Republicii Moldova și a reintrat în spațiul aerian ucrainean fără să intersecteze, în niciun moment, spațiul aerian al României.

Cel mai apropiat punct al traiectoriei țintei de spațiul aerian al României a fost înregistrat de sistemele radar la aproximativ 35 kilometri Nord-Est de graniță, potrivit MApN.

Urmărește-ne și pe Google News
Două rachete Kalibr, lansate de ocupanții ruși pe teritoriul Ucrainei, au intrat în spațiul aerian al României, potrivit comandantului-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeriy Zaluzhnyi.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
 
Înainte de a trece pe deasupra României, cele două rachete ar fi trecut și prin spațiul aerian al Republicii Moldova. Ulterior, rachetele au reintrat în spațiul aerian ucrainean.
ULTIMA ORĂ VIDEO Ambasadorul Rusiei acuză persecutarea nejustificată a gigantului Lukoil, după ce Profit.ro a anunțat decizia de impunere a ANAF CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Ambasadorul Rusiei acuză persecutarea nejustificată a gigantului Lukoil, după ce Profit.ro a anunțat decizia de impunere a ANAF

"Astăzi, 10 februarie, la ora 10:18, două rachete de croazieră rusești Kalibr au trecut frontiera de stat a Ucrainei cu Republica Moldova. În jurul orei 10:33, aceste rachete au traversat spațiul aerian al României și apoi au reintrat în spațiul aerian al Ucrainei, în punctul în care granițele celor trei țări se intersectează. Rachetele au fost lansate din Marea Neagră", a transmis Zaluzhni,

 

viewscnt
Afla mai multe despre
uraina
rachete