Șeful CA al Poștei îi transmite ministrului, care i-a cerut demisia: nu avem nicio intenție să plecăm !

Șeful CA al Poștei îi transmite ministrului, care i-a cerut demisia: nu avem nicio intenție să plecăm !
scris 13 sep 2017

Președintele Consiliului de Administrație al Poștei Române, Dante Stein, îi transmite ministrului Comunicațiilor că membrii CA nu au nicio intenție de a demisiona, așa cum le-a cerut acesta, și îl invită la un dialog calm și constructiv, bazat pe fapte și argumente concrete. Luni, ministrul Comunicațiilor a cerut demisia membrilor Consiliului de Administrație și a directorului general interimar al Poștei Române, invocând managementul defectuos din ultimul an. Ministrul a trimis și Corpul de control la Poștă.

Atunci, directorul Poștei, Andrei Stănescu, care conduce compania cu titlu interimar,  a arătat că demisia îi este cerută cu puține zile înainte de termenul în care urmează să îi expire mandatul și a precizat că va asigura finalizarea mandatului de director general interimar până la 24 septembrie.

Urmărește-ne și pe Google News

Astăzi, șeful CA a transmis că membrii Consiliului nu vor demisiona.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

"Trebuie să luăm decizii bine gândite, în urma unor discuții constructive, și să nu reacționăm prin soluții rapide și declarații publice, care să submineze periculos credibilitatea financiară a companiei față de diverșii săi parteneri de afaceri, precum și moralul angajaților săi. Din simțul resposabilității, eu și ceilalți membri ai Consiliului, nu avem intenția să demisionăm și suntem de fapt din ce în ce mai hotărâți să muncim din greu pentru a găsi soluții. Nu intenționăm să abandonăm nava când aceasta se află într-o situație dificilă. Este greu de înțeles de ce și-ar dori cineva să schimbe Consiliul de Administrație al unei companii care generează profit chiar și în condițiile în care are de rezolvat situația datoriilor vechi. Este, desigur, prerogativa ministrului să elibereze din funcție Consiliul și aș fi de acord doar presupunând că noul Consiliu este cel puțin la fel de pregătit din punct de vedere comercial, cu un nivel de cunoaștere și o experiența reală, îndelungată ca a celui actual", a transmis acesta.

EXCLUSIV Restructurarea ANCOM generează procese. Director concediat, după ce instituția a cheltuit 76.000 lei pentru pregătirea sa CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Restructurarea ANCOM generează procese. Director concediat, după ce instituția a cheltuit 76.000 lei pentru pregătirea sa

Rezultatul final al Poștei Române în exercițiului financiar aferent anului 2016 indică un profit brut de 17,2 milioane de lei (3,8 milioane de euro), de la o pierdere brută de 29,4 milioane de lei în 2015, potrivit datelor anunțate de operatorul poștal național. Față de cifra din bugetul aprobat de Guvern, respectiv 4 milioane de lei, profitul brut obținut în 2016 a fost de 4,3 ori mai ridicat.

Anul trecut, Consiliul Concurenței a amendat Poșta Română cu 7,4 milioane de euro, pentru că nu și-a îndeplinit obligațiile impuse în urma unei investigații finalizate în 2010. Atunci, Poșta fusese amendată cu 24 milioane euro, pentru abuz de poziție dominantă.

UPDATE EXCLUSIV Concurența a amendat Poșta cu 7,4 mil. euro pentru că nu a îndeplinit unele obligații impuse în 2010 CITEȘTE ȘI UPDATE EXCLUSIV Concurența a amendat Poșta cu 7,4 mil. euro pentru că nu a îndeplinit unele obligații impuse în 2010

"Corpul de Control va verifica, între altele, modul de îndeplinire a măsurilor dispuse de Consiliul Concurenței cu ocazia aplicării sancțiunii contravenționale care a condus la acumularea datoriilor către bugetul de stat. Ministerul Comunicațiilor întreprinde toate măsurile legale posibile pentru a evita ca această companie să intre în incapacitate de plată și pentru a putea începe punerea în aplicare a unui plan strategic de redresare a acesteia, elaborat în ultimele două luni. Ministerul consideră că situația în care se află compania nu este numai urmare a “grelei moșteniri”, ci și a perpetuării aceleași stări de fapt, fără ca managementul executiv sau neexecutiv să ia vreo măsură legală de relansare a activității. Ministerul Comunicațiilor atrage atenția că toată conducerea Poștei Române are obligația legală să ia toate măsurile, astfel încât compania să nu ajungă în incapacitate de plată sau insolvență. A sta pasiv și a aștepta ca acționarul majoritar să-și majoreze capitalul social, solicitând întâi de toate majorarea indemnizației membrilor Consiliului de Administrație, nu este în atribuția unui președinte al vreunui Consiliu de Administrație", transmite ministerul. 

Cu afaceri de peste un miliard de lei, Poșta Română este cel mai mare jucător de profil.

EXCLUSIV Schimbări majore la ASF. Cea mai importantă Direcție, modificată din temelii. Urmează și alte mutări! CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Schimbări majore la ASF. Cea mai importantă Direcție, modificată din temelii. Urmează și alte mutări!

Ministerul deține 75% din acțiunile companiei, restul titlurilor revenind Fondului Proprietatea.

Guvernul spune încă de anul trecut că vrea să aloce 75,5 milioane de lei pentru majorarea capitalului social al Poștei.

Infuzia de capital va acoperi datoriile companiei la bugetul de stat, inclusiv amenzile primite de la Consiliul Concurenței în ultimii 5 ani, precum și sumele pe care operatorul le-ar putea plăti în urma investigației derulate de Comisia Europeană, la solicitarea autorităților române, pe tema ajutoarelor de stat,  a afirmat atunci șeful Consiliului Concurenței.

viewscnt
Afla mai multe despre
posta
demisie