Rusia își concentrează asaltul din est asupra orașului Kurahova și continuă înaintarea spre Pokrosk

Rusia își concentrează asaltul din est asupra orașului Kurahova și continuă înaintarea spre Pokrosk
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 20:40

Armata rusă și-a concentrat asalturile asupra Kurahova, un oraș din estul Ucrainei pe care forțele ucrainene îl apără de câteva săptămâni, în timp ce încearcă să își continue înaintarea spre Pokrovsk, au anunțat vineri autoritățile de la Kiev, relatează Reuters.

Rușii au încercat, de asemenea, să își continue înaintarea spre Pokrovsk, un nod logistic și feroviar situat la aproximativ treizeci de kilometri nord de Kurakhove, care, dacă ar fi cucerit în cele din urmă, le-ar deschide calea spre restul regiunii Donețk, pe care încă nu o controlează la doi ani și jumătate de la începutul invaziei pe scară largă din Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News

În ciuda dificultăților întâmpinate, forțele ucrainene susțin că au respins 64 de atacuri rusești în apropiere de Kurahova în 24 de ore, cele mai intense lupte din zonă de la începutul lunii. De asemenea, acestea susțin că au rezistat la 36 de atacuri în apropiere de Pokrovsk.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Cum explică CEO-ul eSky concedierile care vor urma în România și Bulgaria într-un mail intern către angajați. Grupul polonez va închide firma din țara noastră, deși recent a preluat Thomas Cook, cea mai veche marcă de turism din lume CITEȘTE ȘI Cum explică CEO-ul eSky concedierile care vor urma în România și Bulgaria într-un mail intern către angajați. Grupul polonez va închide firma din țara noastră, deși recent a preluat Thomas Cook, cea mai veche marcă de turism din lume

Luptele de pe aceste două câmpuri de luptă reprezintă mai mult de două treimi din totalul confruntărilor înregistrate în cursul zilei de-a lungul celor peste 1.000 km de linie de front din nord-estul, estul și sudul Ucrainei.

La rândul său, armata ucraineană a lansat, la începutul lunii august, o incursiune surpriză în regiunea rusă Kursk, în speranța de a forța Rusia să mute forțele mobilizate în Donbasul ucrainean. Incursiunea s-a oprit, însă, după ce inițial a înregistrat progrese rapide.

Armata ucraineană a folosit regiunea de frontieră Sumî ca bază de sprijin pentru această incursiune pe teritoriul rus. Autoritățile locale au declarat că rachetele ghidate rusești au ucis vineri două persoane în zonă, inclusiv un copil de patru ani. Casele și o clinică au fost avariate în Iampil, la aproximativ douăzeci de kilometri de frontieră, în timp ce electricitatea a fost întreruptă, au declarat autoritățile regionale din Sumî.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina razboi
rusia
kurakhove
pokrosk