MAE de la Chișinău, despre aglomerațiile de la secțiile de votare din Rusia: Au fost create artificial, au fost organizate transportări ilegale

MAE de la Chișinău, despre aglomerațiile de la secțiile de votare din Rusia: Au fost create artificial, au fost organizate transportări ilegale
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:41

„Ministerul Afacerilor Externe informează că secțiile de votare din Federația Rusă s-au deschis la ora locală 07.00 și funcționează în regim normal”. În felul acesta au comentat autoritățile de la Chișinău informațiile apărute în presa rusă, potrivit cărora la cele două secții de votare din Rusia s-ar fi format cozi imense.

”Cu referire la numărul mare al alegătorilor semnalați la cele două secții, Ministerul Afacerilor Externe menționează că a anticipat posibilitatea producerii aglomerației, ca rezultat al încercărilor de organizare a transportării ilegale a alegătorilor la secțiile de vot”, a subliniat Ministerul de la Chișinău, conform agora.md.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit MAE, autoritățile de la Chișinău au atenționat repetat autoritățile ruse asupra tentativelor unor entități de a transporta organizat cetățenii către secțiile din cadrul Ambasadei moldovene la Moscova. Astfel, aglomerațiile de la cele două secții de votare din Rusia ar fi fost create artificial, în scopul periclitării procesului electoral.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„În procesul de pregătire a exercițiului electoral, am atenționat autoritățile ruse asupra tentativelor unor entități de a transporta organizat cetățenii către secțiile din cadrul Ambasadei noastre la Moscova. Astfel, considerăm că aglomerațiile de la cele două secții de votare  din Rusia au fost create artificial, în scopul periclitării procesului electoral”, se arată în mesajul MAE.

MAE precizează că secțiile din Moscova sunt dotate cu numărul maxim de buletine de vot - cinci mii pentru fiecare secție.

Potrivit autorităților, „decizia de a deschide secții de votare în Federația Rusă doar în sediul Ambasadei s-a luat ca rezultat al incapacității de a întruni în alte orașe/locații toate cerințele de securitate, astfel încât să ne asigurăm că nu vor exista primejdii pentru cetățenii noștri care vor veni să voteze și funcționarii electorali care vor asigura organizarea procesului”.

viewscnt
Afla mai multe despre
alegeri moldova
referendum moldova