Începe procesul lui Dumitru Buzatu

Începe procesul lui Dumitru Buzatu

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2024

Tribunalul Vaslui a decis începerea judecății în cazul fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită și în ceea ce-l privește pe expertul Radu Judele, hotărârea nefiind definitivă.

Decizia vine după ce la sfârșitul lunii aprilie, instanța a dispus îndepărtarea de la dosar a unor mijloace de probă constând în înregistrări efectuate prin folosirea de dispozitive tehnice. Instanța a cerut DNA să precizeze dacă menține dispoziția de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei. În acest caz, Ministerul Public și-a menținut dispoziția de trimitere în judecată, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
După blocări de priveliște, Japonia introduce un sistem de rezervare online pentru vizitarea Muntelui Fuji CITEȘTE ȘI După blocări de priveliște, Japonia introduce un sistem de rezervare online pentru vizitarea Muntelui Fuji
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"În baza art. 346 alin. 4 Cod procedură penală, constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 19/P/2023 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Iași, emis la data de 13.12.2023 și dispune începerea judecății privind pe inculpații Buzatu Dumitru, în prezent aflat în arest la domiciliu, (...), trimis în judecată pentru sâvârșirea infracțiunii de luare de mită,și Judele Radu, trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. (...) La data rămânerii definitive a încheierii, se va înainta către PICCJ-Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Iași, rechizitoriul nr. 19/P/2023, în vederea înlăturării din cuprinsul rechizitoriului a pasajelor ce fac referire la probele excluse prin Încheierea din 29.04.2024 pronunțată în cauză", se arată în decizia instanței.

Termenul de judecată va fi stabilit după rămânerea definitivă a hotărârii.

Tribunalul Vaslui a emis, pe 23 septembrie 2023, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Buzatu pentru luare de mită, însă acesta a contestat soluția. Ulterior, magistrații Curții de Apel Iași au respins contestația depusă de avocatul lui Dumitru Buzatu. Fostul lider PSD Vaslui a fost încarcerat la Penitenciarul Vaslui, iar din luna aprilie a fost plasat în arest la domiciliu.

Potrivit anchetatorilor, Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obțină un contract. Banii au fost găsiți de anchetatori în portbagajul mașinii acestuia, după ce fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

viewscnt
Afla mai multe despre
dumitru buzatu
proces