Coreea de Nord: Exercițiile efectuate de Coreea de Sud, SUA și Japonia arată că s-a creat un NATO asiatic

Coreea de Nord: Exercițiile efectuate de Coreea de Sud, SUA și Japonia arată că s-a creat un NATO asiatic
Profit.ro
Profit.ro
scris duminică, 08:21

Coreea de Nord a criticat un exercițiu militar comun al Coreei de Sud, Japoniei și SUA desfășurat în această lună, afirmând că astfel de exerciții arată că relația dintre cele trei țări s-a transformat în "versiunea asiatică a NATO", relatează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Joi, cele trei țări au început exerciții militare comune pe scară largă, denumite "Freedom Edge", la care au participat distrugătoare ale marinei, avioane de vânătoare și portavionul american cu propulsie nucleară Theodore Roosevelt, cu scopul de a consolida apărarea împotriva rachetelor, submarinelor și atacurilor aeriene, scrie News.ro.

Exercițiul a fost conceput cu ocazia summitului tripartit de la Camp David de anul trecut pentru a consolida cooperarea militară pe fondul tensiunilor din peninsula coreeană generate de testarea armelor de către Coreea de Nord.

Kövesi atenționează Austria în legătură cu o modificare a Codului de procedură penală ce ar putea împiedica anchetele Parchetului European CITEȘTE ȘI Kövesi atenționează Austria în legătură cu o modificare a Codului de procedură penală ce ar putea împiedica anchetele Parchetului European

Ministerul de Externe al Coreei de Nord a declarat că Phenianul nu va ignora consolidarea unui bloc militar condus de SUA și aliații săi și va proteja pacea regională printr-un răspuns agresiv și copleșitor, potrivit agenției de presă KCNA de duminică.

Ministerul a mai afirmat că Washingtonul își continuă eforturile de a lega Coreea de Sud și Japonia de NATO, adăugând că încercările Coreei de Sud de a furniza arme Ucrainei reprezintă un exemplu al acestor eforturi.

Coreea de Sud a declarat că va analiza posibilitatea de a furniza arme direct Ucrainei, în semn de protest față de un recent pact de apărare reciprocă semnat între liderul nord-coreean, Kim Jong-un, și președintele rus, Vladimir Putin.

Coreea de Sud și SUA au acuzat Coreea de Nord că furnizează Rusiei arme care sunt utilizate în războiul din Ucraina. Atât Rusia, cât și Coreea de Nord neagă orice astfel de tranzacții.

Sâmbătă, partidul de guvernământ din Coreea de Nord a organizat o reuniune-cheie, prezidată de Kim, care a abordat "abaterile" care împiedică dezvoltarea economică și a stabilit obiectivul pentru a doua jumătate a anului, a anunțat mass-media de stat.

Coreea de Nord a condamnat de mult timp exercițiile comune dintre SUA și Coreea de Sud ca fiind o repetiție pentru invazie și o dovadă a politicilor ostile ale Washingtonului și Seulului.

Anul trecut, cele trei țări au organizat exerciții navale comune de apărare antirachetă și antisubmarin pentru a îmbunătăți răspunsul la amenințările nord-coreene.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de nord
coreea de sud
japonia
sua
nato