ALEGERI 2024 – Procesul electoral suspendat în 22 de județe și Sectorul 1 al Capitalei. Sacii cu voturi și procesele verbale, păzite de Poliție

ALEGERI 2024 – Procesul electoral suspendat în 22 de județe și Sectorul 1 al Capitalei. Sacii cu voturi și procesele verbale, păzite de Poliție
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iun 2024

Oficialii Poliției Române au anunțat, luni seară, că procesul electoral a fost suspendat în 22 de județe, iar procesele verbale, sacii cu voturi și toate materialele electorale au fost predate și sunt păzite de personal al Ministerului de Interne până la reluarea procedurilor în cursul zilei de marți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"La nivel național, în 22 de județe, avem situația în care, deși s-au terminat numărătorile, numărătoarea voturilor a fost finalizată, s-a suspendat transportul voturilor către locațiile birourilor electorale (...) Personalul MAI nu are acces în incinta în care sunt ținute materiale electorale, în care sunt ținute voturile, în care sunt ținute procesele verbale sau celelalte materiale electorale”, au transmis, luni seară, oficialii Poliției Române, relatează News.ro.

Potrivit acestora, toate documentele care țin de procesul electoral sunt depozitate, sunt predate pe bază de proces verbal structurilor MAI.

Bruxelles-ul anchetează tranzacția prin care compania de telecomunicații a Emiratelor Arabe Unite cumpără active ale PPF, care deține și ProTV CITEȘTE ȘI Bruxelles-ul anchetează tranzacția prin care compania de telecomunicații a Emiratelor Arabe Unite cumpără active ale PPF, care deține și ProTV

”Acea încăpere este sigilată, nimeni nu mai are acces în acea încăpere și nici personalul MAI, bineînțeles, până a doua zi dimineață, până mâine dimineață, atunci când aceste locații vor fi predate de către personalul MAI către președinți, bineînțeles tot pe bază de proces verbal", a afirmat purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Anterior, mai multe birouri electorale anunțaseră suspendarea procesuluin electoral, după ce toți cei implicați au stat mai bine de 40 de ore, în căldură și fără odihnă, centralizarea nefiind finalizată.

Și Biroul Electoral din Sectorul 1 a decis, luni seară, suspendarea procesului electoral până marți dimineață și preluarea materialelor sub pază militarizată.

Biroul Electoral din Sectrorul 1 a decis, luni seară, ”reprogramarea operațiunii de verificare și centralizarea rezultatelor procesului electoral în circumscripția electorală a Sectorului 1, începând cu data de 11.06.2024, începând cu ora 09.00”.

Biroul Electoral anunță că a preluat în custodie, sub pază militarizată, materialele electorale utilizate de către secțiile nepreluate până în prezent.

Reprezentanții secțiilor de votare și cei ai partidelor s-au plâns că procesul electoral a durat mai bine de 40 de ore.

viewscnt
Afla mai multe despre
alegeri europarlamentare
numaratoare suspendata