România și Serbia vor încheia lunea viitoare un memorandum de înțelegere privind un proiect de interconectare a sistemelor naționale de transport al gazelor naturale ale celor 2 țări vecine.
Planul Urbanistic de Detaliu care prevedea construirea mai multor turnuri, cu înălțimea de până la 35 de etaje, pe Șoseaua Progresului 48-50, a fost aprobat de Consiliul Local Sector 5 în ciuda opoziției primarului general, Nicușor Dan. Proiectul imobiliar este dezvoltat de grupul ONE.
România se apropie de pragul de 300 kilometri dați în folosință, la acest moment fiind în pregătire 800 de kilometri de autostradă și drum expres, anunță ministrul Trasporturilor.
Statul român vrea să devină fabricant și furnizor direct de materie intermediară pentru mai multe industrii, printre care cea de îngrășăminte, inclusiv pentru Azomureș, cel mai mare producător local de profil, după ce ani de zile doar a extras și livrat în acest scop un mineral-cheie, în cadrul unei asocieri în participațiune cu companii private.
Noul guvern laburist britanic a dezvăluit un plan pe care îl dorește "radical" pentru a începe lupta împotriva penuriei de locuințe care afectează țara, relatează France Presse.
Marcel Ciolacu, în cailtate de deputat, a votat anul trecut, alături de aleșii PSD și PNL, proiectul de lege care prevede ca Bucureștiul și alte 12 mari aglomerări urbane, precum Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Ploiești și Timișoara, să stabilească zone cu nivel scăzut de emisie, pentru care să instituie restricții și/sau taxare pentru accesul autovehiculelor. În calitate de premier, însă, liderul PSD anunță acum că nu este de acord cu discutarea în Guvern proiectului de hotărâre care să pună în aplicare legea cu noi taxe, pentru că hotărârea nu ar fi parcurs procesul de consultare publică și de validare politică în coaliția de guvernare, care a votat legea cu un an în urmă.
Proiectul de hotărâre de guvern care prevede introducerea unor taxe pentru mașinile care circulă în zonele cu niveluri scăzute de emisii nu va intra în dezbaterea Guvernului, a anunțat PSD. Proiectul a fost promovat și pus în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării, condus de Adrian Veștea (PNL), pe care PSD îl acuză că nu a respectat o cerință a premierului Ciolacu.
„Cel mai mare plan al secolului”, așa numesc mulți ambițiile țărilor membre UE din Europa de Est de a dezvolta o nouă serie de reactoare pentru a produce energie nucleară în măsură să acopere o parte din nevoile lor energetice. Din Cehia până în România, țările din fostul bloc sovietic au planuri de a construi cel puțin 12 centrale nucleare în valoare de 130 de miliarde de euro, iar prima dintre acestea va putea funcționa cam peste un deceniu.
Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a semnat contractul cu reprezentanții companiei Astra Vagoane Călători pentru livrarea a zece garnituri noi de tip Imperio Civitas, achiziție care va costa aproximativ 90 de milioane de lei.
Măsurile văzute de Profit.ro au fost deja introduse într-un document oficial redactat la nivelul Guvernului.