Persoanele care ajung în Regatul Țărilor de Jos pe cale aeriană sau maritimă trebuie să prezinte un test rapid negativ pentru COVID-19

Persoanele care ajung în Regatul Țărilor de Jos pe cale aeriană sau maritimă trebuie să prezinte un test rapid negativ pentru COVID-19
scris 23 ian 2021

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că, începând de sâmbătă, toate persoanele care ajung în Regatul Țărilor de Jos pe cale aeriană sau maritimă trebuie să prezinte un test rapid negativ pentru COVID-19, făcut cu cel mult patru ore înainte de plecare. Măsura se aplică suplimentar față de obligația persoanelor cu vârsta peste 13 ani de a avea un test molecular PCR negativ, făcut cu maximum 72 de ore înaintea intrării în țară. În plus, trebuie completată o declarație de sănătate.

Potrivit MAE, autoritățile olandeze au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri se aplică începând de sâmbătă, 23 ianuarie, scrie News.ro.

"Astfel, conform informațiilor comunicate public de autoritățile olandeze, toate persoanele care călătoresc în Regatul Țărilor de Jos din zone de risc, inclusiv România, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să prezinte un test rapid (antigen sau LAMP – amplificare izotermă mediată prin buclă), efectuat cu maximum 4 ore înainte de plecare. Măsura se aplică inclusiv pasagerilor aflați în tranzit", a transmis MAE.

Sursa citată a precizat că măsura se aplică suplimentar față de obligația aplicabilă persoanelor cu vârsta de peste 13 ani, care intenționează să efectueze o călătorie pe cale aeriană, feroviară, maritimă sau rutieră în Regatul Țărilor de Jos și care trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul olandez.

Urmărește-ne și pe Google News
Nimic nou în privința asigurărilor de locuințe. Gradul de acoperire rămâne sub 20%. Cele mai asigurate zone - Transilvania, Capitala, Muntenia. La polul opus - Bucovina și Maramureș, cu doar 3% CITEȘTE ȘI Nimic nou în privința asigurărilor de locuințe. Gradul de acoperire rămâne sub 20%. Cele mai asigurate zone - Transilvania, Capitala, Muntenia. La polul opus - Bucovina și Maramureș, cu doar 3%

Suplimentar celor două teste, toate persoanele cu vârsta de peste 13 ani care călătoresc pe cale aeriană în Regatul Țărilor de Jos trebuie să completeze o declarație de sănătate obligatorie.

Totodată, persoanele care sosesc din alte state decât cele membre UE trebuie să completeze încă o declarație pe propria răspundere.

Operatorii care asigură servicii de transport de persoane au obligația de a verifica dacă pasagerii care sosesc pe cale aeriană sau maritimă dețin cele două teste pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, lipsa acestora atrăgând imposibilitatea îmbarcării.

Preluarea G4S de către americanii de la Allied Universal, aprobată la Bruxelles CITEȘTE ȘI Preluarea G4S de către americanii de la Allied Universal, aprobată la Bruxelles

Totodată, potrivit măsurilor aplicabile la acest moment, la sosirea în Regatul Țărilor de Jos, persoanelor care se deplasează din state încadrate în zona roșie sau portocalie (România este inclusă în zona portocalie) li se recomandă ferm autoizolarea pentru o perioadă de 10 zile, au menționat reprezentanții MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: 0031 70 354 15 80, 0031 70 322 86 12, 0031 70 331 99 80, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Haga: 0031 651 596 107.

viewscnt
Afla mai multe despre
regatul tarilor de jos
covid-19
vaccin