Orange România și S&T vor să participe la RO-SAT, viitorul sistem național de avertizare în timp real a persoanelor fizice și juridice vizate de atacuri cibernetice

Orange România și S&T vor să participe la RO-SAT, viitorul sistem național de avertizare în timp real a persoanelor fizice și juridice vizate de atacuri cibernetice
scris 18 nov 2021

Orange România, liderul pieței locale de telecomunicații, și S&T România au depus oferte pentru furnizarea către Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a soluțiilor și serviciilor necesare pentru crearea componentei centrale a RO-SAT, viitorul sistem național de avertizare în timp real a persoanelor fizice și juridice vizate de atacuri cibernetice. Cu o durată de 8 luni, contractul a fost estimat la 24,2 milioane de lei, fără TVA.

Subcontractanții operatorului de telefonie mobilă sunt Siscale AI, Bit Sentinel Security, Kapsch Romania și Ampec Data Service, ultimii având și calitatea de terți.

Urmărește-ne și pe Google News

DNSC este beneficiarul unei finanțări nerambursabile pentru implementarea proiectului “Sistem de alertă timpurie și informare în timp real - RO-SAT”, cod MySMIS2014+ 130277, în baza unui contract de finanțare semnat în 2019.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 și are un buget de aproape 70 milioane de lei, fără TVA.

Telekom pierde definitiv procesul amenzii ANCOM pentru că nu ar fi respectat gradul de acoperire a populației cu telefonie mobilă CITEȘTE ȘI Telekom pierde definitiv procesul amenzii ANCOM pentru că nu ar fi respectat gradul de acoperire a populației cu telefonie mobilă

"Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității operaționale a DNSC în vederea asigurării capabilităților naționale de prevenire, identificare, analiză și reacție la incidentele de securitate cibernetică. Prin implementarea RO-SAT se urmărește creșterea nivelului de securitate a spațiului cibernetic național (instituții publice, companii private, utilizatori individuali), precum și creșterea capacității de răspuns la incidente de securitate cibernetică a CERT-RO. Îmbunătățirea stării de securitate prin cunoașterea, prevenirea și contracararea vulnerabilităților, riscurilor și amenințărilor la adresa securității cibernetice a organizațiilor din România este stipulată ca obiectiv al Strategiei Naționale de Securitate Cibernetică", se arată în caietul de sarcini al licitației.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
s&t
licitatie
oferta
securitate cibernetica
directoratul național de securitate cibernetică