Prima rachetă orbitală lansată vertical de pe continentul european, în afara Rusiei, a explodat

Auto/Transporturi   
Prima rachetă orbitală lansată vertical de pe continentul european, în afara Rusiei, a explodat

O rachetă lansată de startup-ul german Isar Aerospace în cadrul unui test inițial, de la baza polară de lansări spațiale Andoya, din Norvegia, a explodat duminică la 40 de secunde după ce s-a desprins de pământ, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Testul rachetei Spectrum a fost prezentat drept prima tentativă a unei lansări verticale a unui vehicul orbital de pe continentul european, în afara Rusiei.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Imagini spectaculoase - Austriecii de la PORR au adus 550 de muncitori și sunt aproape de a străpunge tunelul Daniela CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Imagini spectaculoase - Austriecii de la PORR au adus 550 de muncitori și sunt aproape de a străpunge tunelul Daniela
Evenimente

3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Isar Aerospace, care a avertizat că această misiune test ar putea să se încheie prematur, a precizat că au fost obținute totuși date importante din care echipa care dezvoltă rachetele Spectrum are ce învăța.

Măsurând 28 de metri înălțime și doi metri în diametru și cu o capacitate de încărcare utilă de o tonă, mini-lansatorul Spectrum nu a transportat nicio încărcătură.

"Fiecare secundă de zbor este prețioasă, deoarece ne permite să colectăm date și să câștigăm experiență (...) Nu ne așteptăm să ajungem pe orbită cu acest test. În realitate, nicio companie nu a reușit să ducă pe orbită, de la prima încercare, prima sa rachetă. SpaceX (a miliardarului Elon Musk) a avut nevoie de patru încercări, dar noi vrem să ajungem mai repede", declara luni Daniel Metzler, co-fondator și CEO al Isar Aerospace.

Stellantis, cea mai afectată de tarifele lui Trump. Tesla, cea mai avantajată CITEȘTE ȘI Stellantis, cea mai afectată de tarifele lui Trump. Tesla, cea mai avantajată

Pe o piață europeană care încearcă să ajungă din urmă companiile private americane, precum SpaceX sau Blue Origin, start-upul german Isar Aerospace și compatrioții săi HyImpulse și Rocket Factory Augsburg (RFA), companiile franceze Latitude și MaiaSpace (filiala Arianegroup) și compania spaniolă PLD Space sunt angrenate într-o cursă pentru a se impune ca jucători cheie în sector.

viewscnt
Afla mai multe despre
isar aerospace