Final în forță la Festivalul de Muzică Veche București

Final în forță la Festivalul de Muzică Veche București
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 3 dec 2020

Joi, 3 decembrie, după pauza prilejuită de Ziua Națională, Festivalul de Muzică Veche București, revine în forță cu ultimele 3 evenimente ale ediției a XV-a. Vom avea parte de concerte numai bune pentru acest început de iarnă, concerte încărcate de eleganță, culoare și vivacitate. Cum v-am obișnuit deja, toate evenimentele vor putea fi urmărite în direct pe site-ul earlymusic.ro, dar și pe pagina de Facebook și canalul de Youtube - Bucharest Early Music Festival.

Această nouă serie muzicală se deschide joi, de la ora 19, cu concertul Bach. Sons and Friends, susținut de „Du o Æ” format din Ketil Haugsand și Yuko Inoue. Artiștii propun un program ce conține lucrări scrise în stilul galant, prezentate într-o formulă inedită de duo: clavecin și fortepiano. Este o ocazie unică să descoperim o îmbinare de sonorități cu personalități cât se poate de diferite, dar care funcționează atât de bine împreună.

Urmărește-ne și pe Google News

Vineri, 4 decembrie, tot de la ora 19, Ansamblul de Muzică Veche „Codex” ne invită la bal. Evenimentul Dulce carmen et melodum își propune să aducă în fața publicului „muzica ușoară”, muzica de dans și cântecele de petrecere interpretate în Franța, Spania, Italia și Transilvania din secolul al XVI-lea și până în secolul al XIX-lea.

Concertul Haendel vs. Haendel, (o producție a Festivalului de Muzică Veche București) va pune punct sâmbătă, 5 decembrie, celei de-a XV-a ediții a Festivalului de Muzică Veche București. Vom avea ocazia să descoperim două fațete distincte ale marelui compozitor: creator de muzică instrumentală și creator de muzică vocală, două jumătăți care compun un întreg desăvârșit. Pe scena virtuală vor urca soprana Cristina Vasilache, violoniștii Mircea Ionescu și Rafael Butaru, violoncelistul Ciprian Câmpean și clavecinista Raluca Enea.

Toate concertele vor putea fi urmărite online, pe stream live, pe pe site-ul earlymusic.ro, dar și pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube - Bucharest Early Music Festival. Concertele online și repetițiile pentru acestea sunt organizate cu aplicarea strictă a reglementărilor legale în vigoare - Ordinul comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății nr. 3.142/1.495/2020 (cu anexa modificată prin Ordinul nr. 3.205/1.708/2020) privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.

Festivalul de Muzică Veche București este organizat de Asociația Antiqva și de agenția Medieval Praxis. Partenerii acestei ediții a Festivalului sunt: Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român, Muzeul Național de Artă al României, Institutul Cultural Maghiar București, Festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc.

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Delicatese Florescu.

Parteneri media: Radio România, Radio Trinitas, RFI, Radio Clasic, Profit.ro, Urban.ro, AgențiadeCarte.ro, Informateca.ro

viewscnt
Afla mai multe despre
festivalul de muzică veche bucurești