Falsa milionară Anna Sorokin care a înșelat bănci, hoteluri din New York, a fost eliberată din închisoare

Falsa milionară Anna Sorokin care a înșelat bănci, hoteluri din New York, a fost eliberată din închisoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2022

Falsa milionară ruso-germană Anna „Delvey” Sorokin, care a inspirat un serial pe Netflix, a fost eliberată din închisoare, relatează CNN.

Juda Engelmayer, un purtător de cuvânt al Annei Sorokin, a confirmat eliberarea într-un e-mail către CNN vineri seară.

Urmărește-ne și pe Google News

„Ea va rămâne sub supravegherea ICE (poliția imigrației), dar va putea lupta împotriva deportării”, a declarat John Sandweg, fost director interimar al Imigrării și Controlului Vamal, care face parte din echipa juridică a lui Sorokin.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Judecătorul de imigrare Charles Conroy a deschis calea pentru eliberarea lui Sorokin la începutul acestei săptămâni, stabilindu-i cauțiunea la 10.000 de dolari și obligându-o să respecte anumite condiții. Printre acestea: să nu fie activă pe rețelele de socializare și să rămână la aceeași adresă rezidențială 24 de ore pe zi, în timp ce cazul ei continuă.

Hotărârea judecătorului a mai spus că ICE poate folosi o brățară pentru gleznă pentru a o urmări pe Sorokin.

Ea a fost în detenție ICE timp de 17 luni, potrivit avocatului ei, la Centrul de corecție Orange County din nordul statului New York.

„Suntem recunoscători că tribunalul a decis că detenția ei nu este necesară", a spus Sandweg într-o declarație vineri.

Sorokin a fost eliberată din închisoare în februarie 2021, după ce a ispășit aproape patru ani sub acuzația de furt. Dar nu a trecut mult până când ea a ajuns înapoi în spatele gratiilor.

ICE a preluat custodia lui Sorokin pe 25 martie 2021. În noiembrie, Comisia de Apel pentru Imigrare a acordat o suspendare de urgență în cazul ei, potrivit ICE. Ea s-a luptat cu deportarea ei – și s-a alăturat, de asemenea, unui grup de reclamanți care au dat în judecată agenția la începutul acestui an, susținând că au cerut și li s-au refuzat injecțiile de rapel Covid în timpul arestului. Ei au renunțat la proces în martie, după ce au primit vaccinurile, potrivit dosarelor judecătorești.

În timp ce ea a fost reținută, au fost făcute postări frecvente pe conturile de socializare ale lui Sorokin.

La începutul acestui an, un avocat care o reprezintă pe Sorokin a declarat pentru NBC News că se teme de deportarea ei când nu a putut ajunge la ea, dar mai târziu a apărut vestea că ea se afla încă în custodia ICE.

Curând după aceea, Sorokin a vorbit din spatele gratiilor, în podcastul „Call Her Daddy”, afirmând că nu a pretins niciodată că este o moștenitoare germană.

„Eram din Germania, ceea ce era adevărat, dar nimeni nu m-a întrebat vreodată despre jobul meu”, a spus Sorokin. „Nimeni nu întreabă cine sunt părinții tăi și câți bani câștigă. Este pur și simplu scandalos.”

Ea i-a spus gazdei Alex Cooper că „nu a spus niciodată minciuni fără sens”.

Dar ea a recunoscut – într-un fel – că a mințit în legătură cu statutul și trecutul ei.

Sorokin a mai spus că a fost surprinsă de fascinația publicului față de povestea ei.

„A fost o surpriză pentru mine că oamenii ar fi atât de interesați de felul în care am abordat lucrurile, pentru că avea atât de mult sens pentru mine”, a spus ea.

De naționalitate germană și născută în apropiere de Moscova, Anna Sorokin alias Anna „Delvey”, în vârstă de 31 de ani, capabilă să construiască minciuni iscusite, s-a prezentat ca o moștenitoare germană bogată cu 60 de milioane de dolari, ceea ce i-a permis să obțină împrumuturi de zeci de mii de dolari de la mai multe bănci.

Din noiembrie 2016 până în august 2017, ea a călătorit gratuit cu avionul privat, a locuit în palate din Manhattan, fără să plătească vreodată nimic, potrivit justiției din New York care estimase un zbor din 2019 la 275.000 de dolari.

Fiica unui șofer și a unei funcționare ruse care a emigrat în Germania în 2007, tânăra, sosită la New York în 2013, încercase chiar să obțină un împrumut de 22 de milioane de dolari pentru a lansa un club exclusivist în Manhattan.

Povestea ei incredibilă a sedus-o pe producătoarea de televiziune Shonda Rhimes („Grey's Anatomy”, „Bridgerton”), care a inclus-o într-o mini-serie difuzată timp de o lună pe Netflix, „Inventing Anna”, cu Julia Garner în rolul principal. Potrivit presei de specialitate, Anna Sorokin ar fi primit 320.000 de dolari de la gigantul de streaming.

viewscnt
Afla mai multe despre
anna sorkin