Coreenii ar putea fi în curând mai tineri cu un an. Și asta pentru că, potrivit tradiției, în țara asiatică un copil este considerat a avea un an încă din ziua nașterii. De asemenea, de Anul Nou se mai adaugă un an la vârsta lor. Asta înseamnă că un copil născut în decembrie poate "împlini" doi ani în numai câteva săptămâni.
"Câți ani ai"? - este o întrebare simplă cu un răspuns clar pentru întreaga lume, dar nu și pentru cei din Coreea de Sud. Tradiția „vârstei coreene” spune că un copil are deja un an în momentul nașterii, iar de Anul Nou "îmbătrânește" cu încă unul. Situația aceasta s-ar putea schimba în curând, deoarece noul președinte al țării, Yoon Suk-yeol, forțează eliminarea acestei metode de numărare veche de secole, arată Observator News.
Lee Yong-ho, șeful comitetului de tranziție al președintelui, a declarat că administrația vrea să standardizeze modul în care este numărată vârsta, pentru a alinia Coreea de Sud în rând cu restul lumii. El a spus că actualul sistem "generează confuzie" și duce la "costuri sociale și economice" care ar putea fi evitate.
Noua propunere pare să fie pe placul majorității, dar experții spun că au îndoieli cu privire la implementarea ei.
Seulul folosește trei sisteme pentru a defini vârsta unei persoane. Țara a aplicat sistemul internațional de numărare, folosind data nașterii unei persoane, în majoritatea definițiilor legale și a proceselor administrative din 1962.
O altă modalitate legală de a număra vârsta este cea în care bebelușii sunt considerați a avea 0 ani la naștere și "câștigă" un an la fiecare 1 ianuarie. Astfel, un bebeluș născut în decembrie 2020 ar avea doi ani la 1 ianuarie 2022.
În final, există și metoda „vârstei coreene”, folosită des în societate, în care toată lumea are automat un an la naștere și devine cu un an mai în vârstă de Anul Nou, indiferent de data nașterii.