Euroweb: Condițiile de concurență pe piața telecom au devenit extrem de dificile. Au fost introduse măsuri pentru a limita pierderile excesive, evitând dizolvarea. UPDATE Precizările Euroweb

Euroweb: Condițiile de concurență pe piața telecom au devenit extrem de dificile. Au fost introduse măsuri pentru a limita pierderile excesive, evitând dizolvarea. UPDATE Precizările Euroweb
scris 22 mai 2018

Condițiile de concurență pe piața telecomunicațiilor au devenit extrem de dificile, astfel că Euroweb România a ajuns să înregistreze pierderi excesive în anii 2015 - 2017, se arată în întâmpinarea depusă de operator într-un dosar cu un fost salariat, care a solicitat anularea deciziei de concediere.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Începând cu 2010, Euroweb România este parte a grupului Turk Telekom, având astăzi peste 1.000 de clienți corporate și 4 centre regionale, în București, Timișoara, Iași și Cluj.

Urmărește-ne și pe Google News

“Obiectul de activitate al Euroweb este furnizarea de servicii pe piața de telecomunicații din România, în principal servicii și soluții de acces la internet prin rețele cu cablu. Veniturile principale generate de această piață au fost polarizate de operatorii mari, precum RCS&RDS, Vodafone, Orange, Telekom, iar operatorii de talie medie, cum este pârâta, au ajuns să concureze pe un segment extrem de redus al pieței. Dincolo de restrângerea consistentă a segmentului de piață pe care activează pârâta, condițiile de concurență au devenit la rândul lor dificile, în principal prin creșterea costurilor operaționale”, se arată în întâmpinarea companiei, consultată de Profit.ro.

Avocatul Euroweb a susținut în fața instanței că fondurile alocate investițiilor necesare pentru a ține pasul cu dezvoltarea tehnologică accelarată, dar și cele generate de executarea obligațiilor legale privind migrarea rețelelor telecom în subteran, au crescut în mod constant în ultimii ani. Astfel, se precizează în document, compania a ajuns în situația nu doar de a nu avea o marjă satisfăcătoare de câștig, ci de a înregistra pierderi extrem de ridicate.

OFICIAL UPC România trece în proprietatea Vodafone. Britanicii cumpără activele Liberty Global din Germania și Europa de Est, pentru aproape 19 miliarde euro CITEȘTE ȘI OFICIAL UPC România trece în proprietatea Vodafone. Britanicii cumpără activele Liberty Global din Germania și Europa de Est, pentru aproape 19 miliarde euro

De asemenea, existența unor posibilități din ce în ce mai mari de a accesa soluții tehnologice mai variate și mai ieftine au generat din partea potențialilor clienți o restrângere a bugetelor, care în condiții normale de piață ar fi fost alocate cumpărării de servicii de comunicații de date și acces la internet.

“Urmare a acestor schimbări majore ale pieței si ale condițiilor economice în general, Euroweb a atins cote record ale cheltuielilor, costurilor operaționale și datoriilor către principalii furnizori si a încheiat ultimii ani financiari cu pierderi. Mai mult, pierderile s-au adâncit semnificativ de la an la an și, dacă în anii 2013-2014 acestea au fost de 1.231.367 lei și de 1.226.053 lei, în anii 2015 și 2016 cotele de pierdere înregistrate au fost de cel puțin două ori mai mari, adică de 2.832.875 lei (2015) și 2.942.154 lei (2016). În ceea ce privește salariații, scăderea de la an la an a numărului acestora (79 în 2013, 77 în 2014, 72-73 în 2015-2016) a reflectat declinul activității pârâtei”, se spune în document.

Spre finele anului 2016 și începutul anului 2017, operatorul, parte a grupului Turk Telecom, a adoptat măsuri urgente de reducere a costurilor lunare, pentru a diminua nivelul pierderilor.

Șeful Deutsche Telekom susține că tranzacția Vodafone-Liberty va afecta concurența CITEȘTE ȘI Șeful Deutsche Telekom susține că tranzacția Vodafone-Liberty va afecta concurența

“În  perioada septembrie 2016 - mai 2017, cheltuielile lunare și costurile operaționale au fost reanalizate, renegociate cu partenerii contractuali și diminuate semnificativ, (…), eliminarea unor costuri - serviciile de consultanță financiară, diminuarea la jumătate a onorariului consultanților juridici, diminuarea costurilor aferente auto prin renunțarea - tot în prima jumătate a anului 2017 - la reînnoirea asigurărilor CASCO”, se afirmă în întâmpinare.

EXCLUSIV Telekom vrea să-și majoreze cota de piață prin înființarea a două structuri de business și relansarea ofertei pe mobil. Companiile din grup vor fi reorganizate până la 30 iunie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Telekom vrea să-și majoreze cota de piață prin înființarea a două structuri de business și relansarea ofertei pe mobil. Companiile din grup vor fi reorganizate până la 30 iunie

În pofida măsurilor de reducere a costurilor, în luna mai 2017 erau întrunite condițiile legale pentru dizolvarea Euroweb România, astfel că societatea a fost nevoită să adopte noi măsuri financiare pentru a evita dizolvarea, activul net al societății ajungând la o valoare extrem de scăzută, de 851.142 lei, cu mult sub jumătatea valorii capitalului social (3.207.383,5 lei).

“În  această situație, Consiliul de Administrație al Euroweb, întrunit la 11.05.2017, a propus parcurgerea singurei proceduri legale care a permis evitarea măsurii dizolvării: încorporarea tuturor rezervelor pârâtei și mai ales diminuarea majoră a capitalului social, de la valoarea de 3.207.383,5 lei la valoarea de 569.761,50 lei”, se mai spune în document.

Operațiunea de reducere a capitalului social a fost consemnată de Profit.ro.

Netcity Telecom atrage 10 milioane euro de la BCR și BRD pentru extinderea rețelei subterane de fibră optică în București CITEȘTE ȘI Netcity Telecom atrage 10 milioane euro de la BCR și BRD pentru extinderea rețelei subterane de fibră optică în București

UPDATE 6 iunie ora 15.45 Compania Euroweb a transmis Profit.ro că acest articol conține pasaje extrase și copiate întocmai din întâmpinare, care, în opinia companiei, ar face parte din documente accesibile doar părților, nefiind transmisă de companie, și apreciază, fără detalii, că informațiile au fost transmise "într-o manieră trunchiată, evident nefavorabilă societății, cu scopul vădit revanșard de a eroda imaginea EWRO și a pune în pericol clientela, partenerii de afaceri și, în general, activitatea comercială, dar și cu scopul de a folosi astfel de apariții online" în litigiul pe care îl are cu o fostă angajată.

Documentele pot fi însă ușor accesate online, nu prin apelarea la o parte din dosar.

"Prin intermediul prezentului drept la replică, Euroweb își asigură clienții și partenerii contractuali că întreaga noastră activitate va fi abordată, la fel ca până acum, cu seriozitate, responsabilitate și profesionalism, astfel încât să ne păstrăm concentrarea asupra afacerilor noastre de tradiție pe piața de telecomunicații și să creăm noi beneficii și oportunități de dezvoltare a acesteia", transmite compania.

Euroweb: Condițiile de concurență pe piața telecom au devenit extrem de dificile. Au fost introduse măsuri pentru a limita pierderile excesive, evitând dizolvarea. UPDATE Precizările Euroweb

Euroweb: Condițiile de concurență pe piața telecom au devenit extrem de dificile. Au fost introduse măsuri pentru a limita pierderile excesive, evitând dizolvarea. UPDATE Precizările Euroweb

Euroweb: Condițiile de concurență pe piața telecom au devenit extrem de dificile. Au fost introduse măsuri pentru a limita pierderile excesive, evitând dizolvarea. UPDATE Precizările Euroweb

În 2016, conform celor mai recente date disponibile, Euroweb a înregistrat o cifră de afaceri netă de 40,6 milioane de lei, în creștere cu 11,7% față de anul anterior.

Pierderea netă a companiei a crescut ușor în raport cu 2015, cu 3,9%, la 2,94 milioane de lei.

În intervalul 2011 - 2016, operatorul telecom a raportat pierderi în fiecare an, care au totalizat 17,22 milioane de lei.

Datoriile totale ale firmei la finele anului se ridicau la 36,7 milioane de lei, în creștere cu 14,4% față de anul anterior.

EXCLUSIV DOCUMENT Telekom Romania a început să trimită notificări de concediere angajaților. Printre primii, șeful unuia dintre sindicate. UPDATE: Precizările Telekom Romania CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DOCUMENT Telekom Romania a început să trimită notificări de concediere angajaților. Printre primii, șeful unuia dintre sindicate. UPDATE: Precizările Telekom Romania

Portofoliul de servicii al companiei cuprinde soluții de comunicații IP și internet dedícate segmentului B2B (business to business), precum și servicii complementare.

Acționarul majoritar al companiei este TT International Holding BV (Olanda) – 99,95%, restul titlurilor fiind deținute de 4 persoane fizice.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroweb
telecom
concurenta