PROFIT LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Oana Coantă, proprietar Bistro de l'Arte Brașov: Cea mai bună zi de anul ăsta a fost egală cea mai proastă zi de anul trecut. Noi rezistăm și cu finanțarea IMM Invest, dar 70% din operatorii Horeca vor dispărea

PROFIT LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Oana Coantă, proprietar Bistro de l'Arte Brașov: Cea mai bună zi de anul ăsta a fost egală cea mai proastă zi de anul trecut. Noi rezistăm și cu finanțarea IMM Invest, dar 70% din operatorii Horeca vor dispărea
scris 3 sep 2020

Restaurantele funționează la 25% din capacitate, cu cheltuieli de 80% din cele de anul trecut, a declarat, la emisiunea Profit Live, Oana Coantă, proprietarul Bistro de l'Arte Brașov, care crede că la finalul pandemiei circa 70% dintre operatorii din HoReCa vor dispărea.

Oana Coantă a povestit că bistro-ul pe care îl conduce a funcționat doar cu livrări la domiciliu cât au fost închise restaurantele oficial, pe care le-a întrerupt când a fost  deschisă terasa. În paralel, însă, a preluat comenzi take away. Potrivit acesteia, mănușile, măștile și dezinfectanții pe care le folosește o costă 2.500-3.000 de lei pe lună.

Urmărește-ne și pe Google News

Ea a mai spus că bistro-ul funcționează la 25% din capacitate, cu cheltuieli la 80% din cele dinainte - bucătăria funcționează, taxele trebuie plătite, oamenii la fel, deci aceste cheltuieli nu au scăzut proporțional cu încasările. "Cea mai bună zi de anul ăsta a fost egală cea mai proastă zi de anul trecut", a afirmat antreprenoarea.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Franciza românească de 50 de restaurante DAbo: “Restricțiile Guvernului sunt pe cale să îngroape industria HoReCa. Clienții își cumpără la pachet și mănâncă pe stradă, iar noi stăm cu mesele strânse” CITEȘTE ȘI Franciza românească de 50 de restaurante DAbo: “Restricțiile Guvernului sunt pe cale să îngroape industria HoReCa. Clienții își cumpără la pachet și mănâncă pe stradă, iar noi stăm cu mesele strânse”

Potrivit acesteia, toată HoReCa se află la limita breakeven-ului dacă nu cumva sub ea, și "cam una din cinci firme s-a închis și se vor închide sigur una din trei". Oana Coantă a mai spus că luna august a fost bună pentru industrie, dar cu toate acestea firmele au acumulat doatorii către furnizori din februarie și le e foarte greu să se redreseze acum.

"Noi suntem una dintre cele două firme din HoReCa din județul Brașov care au luat bani de la IMM Invest. Știu pe mulți care nu vor supraviețui. Oamenii buni din HoReCa încă au rămas, oamenii necalificați au plecat spre magazine, casieri, vânzători... Cred că abia acum urmează valul de plecări, însă nu știu unde vor pleca", a mai spus.

Potrivit acesteia, sunt restaurante care trăiesc doar cu clienți localnici, care au grade de revenire de 50%, iar ele vor supraviețui în contextul în care nu sunt mulți turiști în stațiuni. "Dar 70% din HoReCa o să se ducă", crede Oana Coantă.

Emisiunea Profit Live, moderată de jurnaliștii Oana Osman, redactor-șef Profit.ro, și Claudiu Vrânceanu, este transmisă atât pe site-ul www.profit.ro, cât și pe postul de televiziune Profit TV și pe pagina de facebook a Profit.ro, de luni până joi, începând cu ora 17.30, fiind o platforma în care lideri din mediul de business vorbesc despre situația actuală.

Postul Profit.ro TV este în grilele RCS, UPC, Telekom și poate fi urmărit și AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
oana coanta
profit live
horeca