Producția industrială a scăzut

Producția industrială a scăzut
scris ieri, 10:40

Producția industrială a României a înregistrat o scădere de 2,2%, ca serie brută, în primele nouă luni ale acestui an față de aceeași perioadă din 2023, respectiv cu 1,7% ca serie ajustată, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Conform INS, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2024, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2023, producția industrială (serie brută) a scăzut cu 2,2%, din cauza declinului înregistrat de cele trei sectoare industriale: producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-5,1%), industria prelucrătoare (-1,9%) și industria extractivă (-1%), scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Economiștii majorează semnificativ prognozele de inflație pentru România CITEȘTE ȘI Economiștii majorează semnificativ prognozele de inflație pentru România
Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în primele nouă luni, a fost mai mică cu 1,7%, ca efect al scăderilor producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-5,5%), industriei prelucrătoare (-1,2%) și industriei extractive (-0,9%).

În luna septembrie 2024, producția industrială (serie brută) a crescut față de luna precedentă cu 14%, datorită creșterii industriei prelucrătoare (+17,9%). Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat și industria extractivă au scăzut cu 4,1%, respectiv cu 1,4%.

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a fost mai mică față de luna precedentă cu 0,1%, din cauza scăderilor industriei extractive (-3,3%) și producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-0,5%). Industria prelucrătoare a rămas la același nivel.

DOCUMENT Costul cablului energetic submarin de peste 1.000 km Georgia-România dorit în Marea Neagră a fost majorat cu 78% de la prima estimare. Care sunt cele mai mari provocări CITEȘTE ȘI DOCUMENT Costul cablului energetic submarin de peste 1.000 km Georgia-România dorit în Marea Neagră a fost majorat cu 78% de la prima estimare. Care sunt cele mai mari provocări

INS menționează că, față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială (serie brută) a scăzut cu 3,7%, ca efect al scăderilor din cele trei sectoare industriale: industria extractivă (-4,4%), industria prelucrătoare (-3,7%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-2,7%).

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a fost mai mică față de luna corespunzătoare din anul precedent cu 3,6%, ca urmare a scăderilor înregistrate de industria extractivă (-4,1%), industria prelucrătoare (-3,7%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-2,8%). 

viewscnt
Afla mai multe despre
industrie
ins