Premierul Cîțu a prezentat execuția bugetară la 6 luni pentru fiecare minister, date din care reiese că ministerele cu cea mai slabă execuție sunt Energia, Economia, Cercetarea și Mediul, în timp ce ministerele care și-au executat cel mai eficient programul bugetar sunt Justiția, Munca, Educația și Finanțele.
"Cer responsabiltate și performanță de la toți miniștrii. Nu accept solicitări pentru alocare suplimentară, la rectificarea bugetară, a 40 de miliarde lei, din moment ce execuția, după 6 luni, arată că au rămas 20 de miliarde de lei necheltuiți. Românii trebuie să știe că, în mandatul meu, nu ne batem joc de banii lor", declarase anterior premierul Florin Cîțu, care este la acest moment și ministru interimar de Finanțe.
În afara Muncii, singurele instituții care vor mai pierde fonduri la rectificare sunt Curtea de Conturi, cu 10 milioane lei tăiați, și Senatul, cu 3,93 milioane lei în minus.
CITEȘTE ȘI DOCUMENT Cum vor fi calculate majorările la contractele de lucrări publice, după explozia prețurilorConform proiectului, Administrația Prezidențială va mai primi 12,4 milioane de lei, bugetul SRI va crește cu 161 milioane lei, iar cel al SIE cu 17,2 milioane lei.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va avea în plus 760 milioane lei, bugetul Ministerului Energiei va crește cu 650 milioane lei, cel al Mediului cu 533 milioane lei, în timp ce Ministerul Economiei va primi doar 40 milioane lei suplimentar.
Bugetul Educației va fi suplimentat, de asemenea, cu 210 milioane lei, în timp ce Ministerul Agriculturii va mai primi 150 milioane lei.
CITEȘTE ȘI Rata de refuz al vizelor pentru SUA în cazul românilor a crescut din nou. Șansele de acceptare în Programul Visa Waiver scadMai jos rectificarea pentru principalele ministere.