Inflația anuală din Israel urcă cel mai ridicat nivel din aproape un an

Inflația anuală din Israel urcă cel mai ridicat nivel din aproape un an
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 12:38

Rata inflației din Israel a crescut în august până la cel mai ridicat nivel din aproape un an, au arătat datele Biroului Central de Statistică, reducând probabilitatea unor noi reduceri ale dobânzii de referință în curând, transmite Reuters.

Rata anuală a inflației a crescut la 3,6% luna trecută, de la 3,2% în iulie, cel mai ridicat nivel din octombrie anul trecut. A fost cu mult peste așteptările de 3,2% dintr-un sondaj Reuters și depășește cu mult intervalul țintă anual al guvernului, de 1-3%, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Uzbekistan își securizează gazul ieftin de la ruși. Preț de 10 ori mai mic decât cel din Europa CITEȘTE ȘI Uzbekistan își securizează gazul ieftin de la ruși. Preț de 10 ori mai mic decât cel din Europa
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Oficialii guvernamentali au acuzat în mare măsură problemele de aprovizionare legate de război pentru creșterea inflației.

Indicele prețurilor de consum a fost peste așteptări, de 0,9%, în august, față de iulie, susținut de costurile mai mari ale produselor proaspete, alimentelor, locuințelor, transporturilor, educației și divertismentului. Acestea au fost doar parțial compensate de scăderile pentru îmbrăcăminte și încălțăminte, telecomunicații și mobilă.

După ce a redus rata dobânzii de referință în ianuarie, Banca Israelului a lăsat-o neschimbată la reuniunile ulterioare din februarie, aprilie, mai, iulie și august, invocând tensiuni geopolitice, presiuni în creștere ale prețurilor și o politică fiscală mai relaxată din cauza războiului Israelului cu grupul militant Hamas.

Următoarea ședință a băncii centrale pentru stabilirea politicii monetare va avea loc pe 9 octombrie. Bancherii băncii centrale israeliene au spus că nu se așteaptă la reduceri ale dobânzilor până în 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
inflatie
israel