India poate atinge o creștere economică durabilă de până la 8% în următorii ani, spune șeful băncii centrale

India poate atinge o creștere economică durabilă de până la 8% în următorii ani, spune șeful băncii centrale
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 12:47

India poate atinge o creștere economică durabilă de până la 8%, pe termen mediu, potrivit guvernatorului băncii centrale a țării, citat de CNBC.

Comentariile sale vin la scurt timp după ce datele au arătat că creșterea produsului intern brut al Indiei al încetinit la 6,7% în al doilea trimestru, de la 8,2% în aceeași perioadă a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Calcul - Ce se va întâmpla cu numǎrul angajaților din industria serviciilor pentru afaceri. Patru generații lucreazǎ astăzi CITEȘTE ȘI Calcul - Ce se va întâmpla cu numǎrul angajaților din industria serviciilor pentru afaceri. Patru generații lucreazǎ astăzi
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Cifrele au crescut presiunea asupra băncii centrale pentru a-și lansa propriul ciclu de reducere a dobânzilor mai devreme decât mai târziu, scrie News.ro.

Vorbind vineri cu Tanvir Gill de la CNBC, într-un interviu exclusiv, guvernatorul Reserve Bank of India (RBI), Shaktikanta Das, a spus că se așteaptă la o rată de creștere în următorii câțiva ani de 7,5% pentru India, ”cu posibilități de accelerare” a acesteia.

Das a spus că este dificil de spus cum arată o creștere sănătoasă pentru cea mai populată țară din lume, dar o creștere de 7,5% până la 8% ”poate fi sustenabilă” pe termen mediu.

Într-un buletin din august al RBI, guvernatorul a evidențiat o rată de creștere estimată a PIB-ului real de 7,2% (ajustată pentru inflație) pentru 2024-2025, cu aceeași cifră pentru primul trimestru al anului fiscal 2025-2026, riscurile de ambele părți fiind ” echilibrate uniform.”

India a fost descrisă anterior de Fondul Monetar Internațional drept ”economia majoră cu cea mai rapidă creștere din lume”, în timp ce Goldman Sachs spune că India este pregătită să devină a doua cea mai mare economie a lumii până în 2075 - depășind Japonia, Germania și SUA , pentru a ajunge pe locul doi după China.

Cu toate acestea, creșterea economică a Indiei s-a moderat în ultimele trimestre, iar FMI a avertizat în iulie că expansiunea economică este probabil să încetinească la 6,5% în 2025.

Jumbo pregătește noi investiții în România. Recent a acuzat înrăutățirea condițiilor de piață. \ CITEȘTE ȘI Jumbo pregătește noi investiții în România. Recent a acuzat înrăutățirea condițiilor de piață. "Situația actuală seamănă cu criza pandemică!"

Acesta vine în momentul în care marile bănci centrale au început să relaxeze politica monetară în ultimele luni, inclusiv Banca Centrală Europeană, Banca Angliei și Banca Națională a Elveției.

Rezerva Federală a Statelor Unite este așteptată să se alăture clubului băncilor care au redus dobânzile, în cursul acestei săptămâni, punând și mai multe presiuni asupra Indiei pentru a începe să relaxeze politica monetară.

”Se pare că acesta este sezonul reducerii dobânzilor. Dar pe o notă serioasă, vedeți că politica noastră monetară va fi guvernată în primul rând, aș dori să subliniez în primul rând, de condițiile macroeconomice interne, de dinamica inflației interne [și] de creștere și de perspective”, a spus Das.

viewscnt
Afla mai multe despre
india
economie