Guvernul premierului indian Modi promite prudență fiscală în bugetul post-electoral al Indiei

Guvernul premierului indian Modi promite prudență fiscală în bugetul post-electoral al Indiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2024

Guvernul Indiei a promis cheltuieli pentru crearea de locuri de muncă, dar a cerut și prudență fiscală, atunci când și-a anunțat bugetul, primul de la încheierea alegerilor naționale din iunie, care au condus la formarea unui nou guvern de coaliție, transmite CNBC.

Ministerul de Finanțe al Indiei a redus marți ținta de deficit fiscal al țării la 4,9% pentru anul financiar care se va încheia în martie 2025, o revizuire de la 5,1% în timpul bugetului interimar preelectoral publicat în februarie, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Subscrierile asigurătorilor în T1: plus 3,2%, la peste 5,5 miliarde de lei. Se observă însă o dependență la nivel local CITEȘTE ȘI Subscrierile asigurătorilor în T1: plus 3,2%, la peste 5,5 miliarde de lei. Se observă însă o dependență la nivel local
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Această țintă va scădea apoi la 4,5% sau mai puțin pentru anul financiar care se va încheia în martie 2026, a declarat ministrul de Finanțe al Indiei, Nirmala Sitharaman, în timpul anunțurilor.

Cheltuielile de capital vor rămâne la ținta din februarie de 11.110 miliarde de rupii indiene (133,9 miliarde de dolari) – sau 3,4% din PIB în anul fiscal 2025 – sprijinind ambițiile Indiei de a-și îmbunătăți infrastructura fizică și digitală pentru a deveni o națiune dezvoltată până în 2047.

Vipul Bhowar, director senior pentru investiții cotate la bursă al Waterfield Advisors din Mumbai, a declarat că anunțurile sugerează că guvernul ”este ferm în angajamentul său de a menține disciplina fiscală pentru a spori solvabilitatea țării și pentru a asigura stabilitatea economică”.

Acest lucru este imperativ pentru atragerea investițiilor străine și susținerea creșterii, a spus el, adăugând că ”sprijinul financiar fără precedent” din partea băncii centrale va face posibilă ținta deficitului fiscal.

DOCUMENT Raport BNR: Cum arată firmele de succes din România și care sunt domeniile în care activează CITEȘTE ȘI DOCUMENT Raport BNR: Cum arată firmele de succes din România și care sunt domeniile în care activează

Infrastructură

Sitharaman a vorbit marți pe larg și despre dezvoltarea în continuare a Indiei urbane – în special în Bihar și Andhra Pradesh – două state în care aliații cheie de coaliție ai partidului Bharatiya Janata al prim-ministrului Narendra Modi au un sprijin puternic.

În timp ce guvernul va face eforturi pentru mai mult sprijin financiar pentru a stimula infrastructura și a accelera proiectele agricole în Andhra Pradesh, Bihar ar putea obține noi aeroporturi, colegii medicale și facilități sportive.

Șomaj

În condițiile în care șomajul ridicat rămâne o provocare mare și dificilă pentru noul guvern al lui Modi, a propus, de asemenea, marți să cheltuie 2.000 miliarde de rupii (23,9 miliarde de dolari) pentru a crește locurile de muncă și pentru a îmbunătăți calitatea educației și formării în țară.

Prognoza PIB

Consilierul economic al Indiei a declarat luni că economia este așteptată să crească cu 6,5% până la 7% în anul financiar care se încheie în martie 2025, mai puțin decât prognoza de 7,2% a Reserve Bank of India.

viewscnt
Afla mai multe despre
india
guvern