Directori ai UniCredit, acuzați de legături cu Cosa Nostra

Directori ai UniCredit, acuzați de legături cu Cosa Nostra
scris 9 oct 2015

Procurorii italieni care luptă împotriva criminalității organizate au pus sub urmărire penală trei directori importanți ai grupului bancar UniCredit SpA, pentru presupuse afaceri cu un antreprenor care are legături cu mafia siciliană (Cosa Nostra), conform unui ordin de percheziție al procurorilor.

Conform documentului, adjunctul președintelui UniCredit, Fabrizio Palenzona, și alți doi directori importanți au aranjat finanțarea acordată unui antreprenor italian care, susțin procurorii, ar avea legături cu Matteo Messina Denaro, unul dintre cei mai căutați bărbați din Italia și posibilul nou lider al mafiei siciliene.

Urmărește-ne și pe Google News

Într-o declarație publicată joi de UniCredit, Massimo Dinoia, un avocat care îl reprezintă pe Palenzona a dezmințit acuzațiile conform cărora Palenzona ar avea legături cu Cosa Nostra, după ce birourile sale au fost controlate de poliția italiană.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

"Nu s-a găsit nimic în timpul cercetărilor deoarece nu era nimic de găsit. Domnul Palenzona nici măcar nu cunoaște persoana care, conform anchetatorilor, se presupune că ar fi ajutat-o și instigat-o la infracțiuni", susține Massimo Dinoia.

UniCredit a luat la cunoștință informațiile privind investigațiile judiciare demarate la adresa celor trei directori ai băncii iar anumite plângeri nu au putut fi dovedite, se arată în comunicatul grupului italian.

Investigația vine într-un moment dificil pentru UniCredit, care intenționează să concedieze aproximativ 10.000 de angajați - 7% din forța sa de muncă - pentru a-și reduce costurile și a-și majora profitul. Planificatele reduceri de personal vor avea loc în Italia, Germania și Austria și includ cele 2.700 de concedieri anunțate deja în Italia.

UniCredit, grup care operează în 17 țări, cu 8.400 de oficii bancare și 146.000 de angajați, a anunțat deja că va elimina 2.700 de locuri de muncă până în 2018 conform unui plan strategic pe cinci ani anunțat anterior și care urmează să fie implementat. În prezent însă, UniCredit lucrează la revizuirea planului strategic, prezentat în urmă cu 18 luni, în ideea de a reduce costurile și a crește veniturile.

În primul semestru din acest an, UniCredit a înregistrat câștiguri care au depășit ușor un miliard de euro, în timp ce rivala Intesa Sanpaolo a raportat un profit ușor peste două miliarde de euro. Dar indicele de adecvare a capitalului al Intesa Sanpaolo a urcat la 13,3% la 30 iunie, unul dintre cele mai ridicate din Italia, în timp ce UniCredit avea un indice de 10,4%.

UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. Cele mai mari bănci italiene, UniCredit și Intesa Sanpaolo, sunt prezente și pe piața din România.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
cosa nostra
unicredit