Producția industrială a Germaniei a crescut în august, oferind speranțe de stabilizare a industriei din cea mai mare economie europeană, după declinul neașteptat înregistrat în trimestrul doi din 2024.
Angajatorii încep să devină tot mai preocupați de adaptarea oamenilor din companie la transformările de pe piața muncii, în contextul în care dezvoltarea permanentă a tehnologiei pare să se transforme într-un real obstacol pentru tot mai mulți angajați și candidați.
Numărul producătorilor care își expun mărfurile în piețele din țară este într-o continuă scădere, afirmă președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România (AAPR), Ioan Teodor Birț.
CITR anunță că numărul companiilor de impact aflate în insolvență iminentă crește cu 18%, de la 6.949 la 8.190, iar cel al companiilor de impact aflate în dificultate atinge cel mai înalt nivel din 2013 până în prezent.
Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a admis pentru acest an introducerea unui contingent de 100.000 de lucrători străini pe piața forței de muncă din România, în timp ce necesarul ar fi de 200.000-250.000 de oameni, conform companiile de recrutare și a patronatelor autohtone. În multe cazuri, antreprenorii preferă să lucreze cu muncitori din alte state și consideră că românii au devenit mult pretențioși.
După mai bine de doi ani de frământări colective pe Wall Street cu privire la posibilitatea ca economia Statelor Unite să se împiedice, economiștii băncii Goldman Sachs și-au redus probabilitatea de recesiune la doar 15%, pe care economistul șef Jan Hatzius a clasificat-o drept ”o medie necondiționată pe termen lung”, transmite CNBC.
Guvernul elen previzionează o creștere a PIB-ului de 2,3% anul viitor, depășind marile economii europene, datorită veniturilor solide din turism, cheltuielilor de consum robuste și investițiilor, se arată în proiectul de buget pe 2025, transmite Reuters.
Nouă schimbare în Codul Muncii. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Perspectiva modificării actualului sistem de plafonare a prețurilor finale la energie electrică și gaze naturale începând din primăvara anului viitor nu ar trebui să-i sperie pe consumatori.
Ștefan Vuza, care controlează Chimcomplex, discută preluarea celui mai mare consumator de gaze din România, Azomureș.