Atacuri cibernetice. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Planul fiscal 2025-2031, sau Planul Bugetar-Structural Național pe Termen Mediu al României, este un document foarte stufos, cu peste 120 de pagini. Fiscaliștii nu au găsit niciun răspuns concret la întrebarea - Ce vrea guvernul cu taxele românilor? Dar textul, analizat de Profit.ro, dă indicii că fiscalitatea va crește, contrar declarațiilor din campania electorală.
Începând de la mijlocul anului 2022, prețurile locuințelor în orașele considerate „bule imobiliare” la nivel global au scăzut cu aproximativ 15% în termeni reali, pe măsură ce băncile centrale au început să majoreze ratele dobânzilor. Însă nu și în Europa de Est, unde s-a întâmplat invers. Varșovia e lider regional și chiar mondial cu o creștere a prețurilor la locuințe de două cifre. Există și un motiv bine întemeiat.
Inflația din zona euro va atinge în mod sustenabil ținta de 2% a Băncii Centrale Europene (BCE) în cursul anului 2025, a afirmat președinta BCE, Christine Lagarde.
Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR), anunță o nouă conducere executivă. Bogdan Preda, secretar general și director executiv relații publice și internaționale al Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR), pleacă din organizația căreia i s-a alăturat încă de la înființare în 2014. Poziția sa este preluată de Georgiana Murgulescu, până acum director Relații Juridice & Dialog Social la CPBR.
Inflația anuală în cele 20 de state care au aderat la moneda unică a urcat la 2% în octombrie, conform datelor publicate de Eurostat. S-au scumpit energia (-4,6%, față de -6,1% în septembrie) și alimentele, alcoolul și tutunul (2,9%, comparativ cu 2,4% în septembrie). Analiștii chestionați de Reuters estimau o creștere a inflației, la 1,9%.
Ministerul Finanțelor a revizuit necesarul brut de împrumut de la 217 miliarde lei la 235 miliarde lei, potrivit datelor obținute de Profit.ro. Decizia de majorare era una previzibilă și a fost anunțată de Profit.ro, în contextul în care Finanțele au ajuns cu împrumuturile din octombrie aproape de limita de 217 miliarde lei, iar deficitul bugetar indicat în planul fiscal-structural trimis Comisiei Europene este de 7,9% din PIB (în termeni ESA), peste nivelul de 6,9% luat în calcul anterior.
Veniturile totale ale firmelor din România au crescut de 6,5 ori în ultimii 15 ani, de la 400 miliarde de lei în 2008 la peste 2.600 miliarde de lei în 2023, arată studiul „Profil de Antreprenor 2024” realizat pentru ING Bank România de Datable și Impact Hub Bucharest, cu sprijinul Startarium. Cea mai mare creștere, de peste 60%, s-a observat în perioada 2021-2023.
Inginerii continuă să fie unii dintre cei mai căutați specialiști de pe piața muncii atât de angajatorii din România, cât și de cei din străinătate. Media salarială netă pentru angajații din inginerie este de 5.000 de lei net pe lună.
Un sondaj reprezintă una sau mai multe întrebări adresate unui grup mic de persoane, utilizate pentru a evalua opiniile unui grup mai mare de oameni. Marja de eroare este un calcul matematic a cât de precise sunt rezultatele sondajului – cât de bine corespund răspunsurile date de un grup mic cu opiniile grupului mai mare, eventual, la nivel de populație. În comunicarea sondajului mai apare și intervalul de încredere. Ce sunt acestea și cum se calculează.