Randamentele au început să crească încă dinainte de perioada electorală și apoi au avut o creștere mai abruptă după șocul primului tur al prezidențialelor.
Agricultura din România s-a dezvoltat în ultimii 10-15 ani, doar datorită regulilor de calitate și beneficiilor de finanțare aduse de aderarea la Uniunea Europeană, acest lucru este recunoscut chiar de o mare parte din fermierii români.
Guvernul a suplimentat cu aproape 125 de milioane lei bugetul Ministerului Agriculturii, pentru a asigura fondurile necesare pentru plata facturilor la energia electrică utilizată pentru funcționarea agregatelor de irigații folosite de producătorii agricoli.
Prețurile produselor care ies pe porțile fabricilor au crescut cu 0,4% în UE și în zona euro în octombrie, comparativ cu luna precedentă, când s-a înregistrat o scădere de 0,6% în ambele zone, dar cel mai semnificativ declin a fost în Bulgaria, Slovacia și România, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).
Încrederea în mediul de afaceri din China în rândul companiilor germane este la un nivel extrem de scăzut, se arată într-un studiu publicat miercuri de un grup german de lobby, deoarece se confruntă cu sporirea concurenței în China și cu încetinirea economiei, transmite agenția Reuters.
Guvernul a aprobat alocarea a 165 de milioane lei pentru majorarea contribuției statului la capitalul social al Societății Comerciale de Transport cu Metroul București Metrorex S.A.
Guvernul a alocat încă 100 de milioane lei pentru a acoperi plata dosarelor de decont care au primit acord până la data de 1 iunie 2024 în cadrul programului Start-up Nation România.
Criza economică din Germania devine un catalizator pentru schimbări politice majore. Concedierile masive din marile companii subminează încrederea în partidele tradiționale și îi ajută pe extremiști să câștige teren, înaintea votului din februarie.
Executivul a aprobat exproprierea mai multor terenuri și construcții aflate în proprietatea combinatului chimic Viromet Victoria, în beneficiul industriei naționale de apărare, banii necesari pentru justa despăgubire a proprietarului urmând să provină din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului.
Analistul economic Adrian Negrescu avertizează că declarațiile principalului favorit la alegerile prezidențiale în privința economiei au creat incertitudine și îngrijorare în rândul investitorilor, dovadă fiind pierderile de peste 11 miliarde de lei de pe Bursa de Valori București. Economistul spune că această depreciere pe afectează pe toți, întrucât pe bursă sunt și banii din pilonul II de pensii. În ceea ce privește viitorul, Negrescu afirmă că, „mai mult ca sigur”, vom avea „un guvern de austeritate națională”.