Împrumuturile contractate de către Ministerul Finanțelor prin plasamente private au ajuns în primele opt luni din acest an la 852 milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro. Anul trecut, plasamentele private, împrumuturi luate mai discret de la bănci și investitori mari, au atins un total record de 1,6 miliarde de euro, fiind derulate 13 astfel de operațiuni.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat luni un curs de referință de 4,9755 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9769 lei înregistrat vineri.
Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 5,56%, de la 5,57%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
ING Bank România lansează un avertisment legat de fraudatori care se dau drept angajați ai băncii pentru a prelua datele contului, un fenomen denumit „impersonare” și care necesită anumite măsuri de precauție.
Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 5,45 miliarde de lei, la finalul lunii iulie, în creștere cu 28% comparativ cu nivelul înregistrat la aceeași dată a anului anterior, conform unui raport al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).
Plafonarea și scăderea comisioanelor, precum și blocajul impus de cinci asigurători la emiterea polițelor timp de trei săptămâni, cu impact asupra fluxului de lichidități sunt principalele motive ale falimentului Global Risk Service - Insurance Broker, intermediar cu o cotă de 0,49% și venituri de 7 milioane de lei în anul 2023. Profit.ro a anunțat, la finele lunii iulie, că firma a intrat în faliment prin procedura simplificată, la propria cerere.
Începând cu data de 30 octombrie, utilizatorii Revolut din România vor observa schimbări în termenii și condițiile aplicate serviciilor furnizate de banca digitală.
Activele nete ale fondurilor deschise de investiții locale s-au situat la o valoare de aproximativ 21,2 miliarde lei în luna iunie 2024, în creștere cu 3,4% comparativ cu luna precedentă, potrivit unui raport al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).
ING Bank România lansează un avertisment legat de fraudatori care se dau drept angajați ai băncii pentru a prelua datele contului, un fenomen denumit „impersonare” și care necesită anumite măsuri de precauție.
Băncile germane încep să resimtă efectele stagnării economiei, transmite Bloomberg. Provizioanele de risc (fonduri alocate pentru acoperirea eventualelor riscuri de neplată) constituite de cele mai mari bănci germane au crescut cu aproape 50% în prima jumătate a anului, și multe bănci spun că împrumuturile acordate companiilor și consumatorilor care se confruntă cu probleme sunt unul dintre principalele motive pentru majorarea provizioanelor.