Eleven Madison Park din New York a fost desemnat, miercuri, cel mai bun restaurant din lume, după ce s-a clasat pe prima poziție în Topul 50 mondial dedicat stabilimentelor culinare, cu ocazia unei ceremonii speciale ce a fost organizată în orașul australian Melbourne. Francezul Dominique Ansel, care lucrează și locuiește tot în New York, a fost desemnat cel mai bun patiser din lume, informează AFP.com.
Condus de maestrul bucătar Daniel Humm, născut în Elveția, restaurantul Eleven Madison Park din New York a depășit în acest clasament învingătorul de anul trecut, restaurantul italian Modena Osteria Francescana, și celebrul restaurant catalan El Celler de Can Roca, scrie News.ro.
Eleven Madison Park este renumit pentru meniul său inspirat din bogățiile agricole și tradițiile culinare din regiunea metropolei New York.
Cel mai bine clasat restaurant francez, Mirazur din Menton, ocupă poziția a patra în acest clasament anual, creat în 2002, dar contestat de anumiți chefi francezi, care îi reproșează metodologia și o anumită ”opacitate”.
CITEȘTE ȘI Porsche AG a cumpărat 100% din Porsche Design Group. Compania anunță o legătură mai strânsă între lifestyle și mașiniCu șase restaurante fiecare în Top 50, Franța, Spania și Statele Unite sunt țările cel mai bine reprezentate în acest clasament, ce include stabilimente culinare din 22 de țări de pe cinci continente.
Cheful francez Dominique Ansel, supranumit ”regele cronut-urilor” (combinație între croissant și gogoașă, n.r.), și brutăria lui din New York au fost premiați la categoria ”patiserie”. În 2016, învingătorul acestei categorii a fost tot un francez - Pierre Hermé.
Celebrul maestru bucătar britanic Heston Blumenthal, fost învingător al trofeului suprem cu restaurantul său The Fat Duck, a fost recompensat cu un premiu pentru întreaga carieră.
Topul 50 al celor mai bune restaurante din lume este alcătuit începând din 2002 de un colectiv de o mie de experți independenți - chefi, jurnaliști specializați în gastronomie, proprietari de restaurante -, care atribuie note pe baza experiențelor gastronomice pe care le-au trăit în ultimele 12 luni într-o serie de evenimente organizate sub egida revistei Restaurant, tipărită de grupul editorial britanic William Reed.