Echipa care a dezvoltat o nouă criptomonedă vrea să grăbească adoptarea de monede digitale la nivel mondial și pentru a face acest lucru intenționează să scaneze irisul a un miliard de oameni până în 2023, mai exact, relatează Markets Insider.
Creatorii worldcoin, care au ieșit din umbră săptămâna aceasta, vor da criptomoneda lor fiecărei persoane care se înscrie în program. Până acum ei au scanat irisul a peste 100.000 de persoane din întreaga lume cu ajutorul unui nou dispozitiv pe care l-au numit „The Orb”, scrie Hotnews.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Criptomoneda urmează să fie lansată în primul trimestru din 2022.
„The Orb”, un dispozitiv sferic cu culoare argintie de dimensiunea unei mingi de baschet, fotografiază ochiul unei persoane pentru a verifica dacă ea este reală și dacă acea persoană s-a înscris în program în trecut.
Noua monedă digitală, care deja a atras investitori precum cofondatorul LinkedIn Reid Hoffman, a strâns până acum 25 de milioane de dolari și este evaluată la un miliard de dolari.
„Încercăm să ajungem la o adoptare foarte, foarte rapidă a crypto și avem un răspuns foarte clar cu privire la cum să ajungem acolo”, a declarat Alex Blania, unul dintre cofondatorii monedei digitale, pentru Insider.
Cum funcționează worldcoin
Echipa a ales să scaneze irisul deoarece el conține cu mult mai multe informații decât, de exemplu, o amprentă, explică Blania. Compania acceptă doar doritori cu vârsta de peste 16 sau 18 ani, în funcție de jurisdicție, în prezent existând 30 de „Orb-uri” pe 4 continente.
Odată ce irisul este scanat, un cod unic poate fi folosit pentru revendicarea tokenurilor digitale gratuite care vor fi distribuite într-un portofel virtual generat tot de către „Orb”.
CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companiiEchipa intenționează să accelereze producția pentru a distribui peste 4.000 de astfel de dispozitive pe lună sau 50.000 pe an.
Creatorii worldcoin distribuie dispozitivele prin licențiere unor contractori din întreaga lume, susținând că aceștia trebuie să treacă printr-un proces riguros de selecție.
Deocamdată niciun „Orb” nu a fost folosit în Statele Unite, echipa de dezvoltatori citând incertitudinile legate de reglementarea activelor digitale.
Compania insistă că nu va obține nimic în schimbul scanării irisului și că odată ce ambii ochi au fost scanați de „Orb”, acesta va converti imaginea într-un cod numeric care apoi va fi șters pentru a proteja viața privată a persoanei în cauză.
„Nu este un schimb. Doar verifici că nu te-ai înscris înainte ceea ce este un lucru foarte diferit. Nu vrem să îți știm numele. Nu vrem să îți vedem pașaportul”, spune Blania.