PROFIT NEWS TV Educație cu Profit – Ramona Igreț, prodecan BBS: ”ROCA Executive MBA este o experiență de învățare completă. Acoperă subiecte de mare actualitate în afaceri, inclusiv un curs de simulare în business”

PROFIT NEWS TV Educație cu Profit – Ramona Igreț, prodecan BBS: ”ROCA Executive MBA este o experiență de învățare completă. Acoperă subiecte de mare actualitate în afaceri, inclusiv un curs de simulare în business”
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 14:33

Programul româno-canadian ROCA Executive MBA, unul dintre cele trei programe MBA aflate în oferta școlii de afaceri Bucharest Business School a Academiei de Studii Economice din București (ASE), a început în urmă cu mai bine de trei decenii, printr-un parteneriat între guvernul României și al Canadei, fiind și singurul program de acest tip din țară care are acreditarea internațională AMBA, pe lângă cel româno-francez, INDE MBA, organizat de aceeași instituție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Practic, ROCA Executive MBA este un program academic cu dublă diplomă, derulat în parteneriat cu Universitatea din Quebec la Montreal (UQAM), facultatea ESG (École des Sciences de la Gestion).

VIDEO PROFIT NEWS TV Vasile Alecsandru Strat, Decan Bucharest Business School: Avem cea mai mare comunitate de absolvenți de programe MBA din România. Școala își propune să devină principalul hub de cunoaștere din Sud-Estul Europei CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Vasile Alecsandru Strat, Decan Bucharest Business School: Avem cea mai mare comunitate de absolvenți de programe MBA din România. Școala își propune să devină principalul hub de cunoaștere din Sud-Estul Europei

„La vremea respectivă, agenția canadiană pentru dezvoltarea internațională a avut un buget foarte generos pentru țările din Europa de Est, România inclusiv, care se axa în principal pe dezvoltarea unor programe postuniversitare pentru manageri. Era anul 1993 și nu se știa mai nimic la noi despre masterate, nu mai vorbesc despre ideea de MBA.

Dar, iată că au fost antamate 2 universități să ducă acest program, să-l dezvolte și să-l lanseze, respectiv ASE prin școala de studii postuniversitare și prima universitate canadiană parteneră în acest proiect – UQAM. Primele 3 cohorte de studenți erau extrem de atent selectate. Mulți care au venit în primele serii erau ingineri.

Și, practic, în primele 3 serii, pe lângă această selecție foarte serioasă, studenții erau compensați prin niște burse. Toți profesorii erau canadieni, iar curriculumul era canadian”, povestește, la emisiunea Educație cu Profit de la PROFIT NEWS TV, Adriana Duțescu, profesor în cadrul programului ROCA Executive MBA.

Finanțarea acestui program a continuat până în 2006, însă, dat fiind faptul că era deja sustenabil din punct de vedere financiar, a continuat să se deruleze de-a lungul anilor, iar din 2016 a înregistrat o creștere spectaculoasă în ceea ce privește numărul de solicitări.

„Acest program a început să devină sustenabil, adică, pe lângă finanțarea canadiană, încet- încet, s-au introdus taxe. Și, după terminarea acestui sprijin, în 2006, programul se auto susținea. Ce e foarte interesant este că ne-am reîntors la prima universitate canadiană în 2016 și, practic, de atunci încolo acest program și BBS au avut o evoluție absolut spectaculoasă”, mai spune Adriana Duțescu.

Academia de Studii Economice din București (ASE) este și singura universitate din România în clubul global al celor 300 acreditate internațional de Association of MBAs (AMBA).

„ROCA Executive MBA este o experiență de învățare completă. Curriculumul unui program MBA vine și îți structurează cunoștințele de business, te ajută să acumulezi niște informații suplimentare acolo unde ai lacune și, pe lângă discipline de bază din domeniul economic, acoperă și subiecte de mare actualitate, precum data analysis, organizational behavior sau cursuri generice care vorbesc despre tendințele în business la nivel internațional și național. Există și un curs de simulare în business în care studenții noștri aplică într-un sistem de joc provocările din business”, precizează Ramona Igreț, adăugând că un mare avantaj al programelor MBA este și accesul pe care îl au studenții la o rețea națională și internațională de profesioniști din diferite domenii.

„Unii mai fac și afaceri împreună în urma acestor întâlniri de studiu, pentru că MBA-urile au fost dedicate în principal persoanelor care sunt C-level în organizații. Noi am reușit și ne-am adaptat cumva și tendințelor pieței, să aducem alături de noi și antreprenori de succes. Mulți dintre absolvenții noștri sunt antreprenori de succes, cu businessuri extraordinare”, completează Adriana Duțescu. 

Ea adaugă că, prin acest program, studenții nu primesc doar cunoștințe, ci și o experiență de viață.

„E clar că, în momentul în care finalizezi programul te schimbi radical, nu mai ești cel care ai fost pentru că interacțiunea cu colegii tăi este foarte specială, modul în care te raportezi la viața aceasta de student matur în weekenduri, când trebuie să acomodezi, pe lângă familie și alte părți foarte importante ale vieții tale, zona asta de învățare, de management al proiectelor, capacitatea de a deveni un bun membru al echipei. Este și un fine-tuning pe personalitate”, precizează aceasta.

PROFIT NEWS TV Alexandru Croitoru, directorul Colegiului Național Mihai Viteazu: Generația Z comunică mai degrabă prin mesaje scurte și cuvinte fragmentate decât să poarte un dialog real, construit pe vorbe complexe CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Alexandru Croitoru, directorul Colegiului Național Mihai Viteazu: Generația Z comunică mai degrabă prin mesaje scurte și cuvinte fragmentate decât să poarte un dialog real, construit pe vorbe complexe

Programul ROCA Executive MBA se adresează profesioniștilor care au minimum 4 ani experiență în poziții de management, dețin o diplomă de licență, au un nivel de limba Engleză peste mediu și doresc să avanseze în carieră la nivelul următor.

„Dorim candidați care au coordonat proiecte, care au gestionat resurse, care au ceva experiență în spate. Nu se poate înscrie oricine. Dorim să menținem calitatea programului nostru. Interacțiunea dintre oameni este foarte importantă”, afirmă Ramona Igreț.

Programul se derulează în limba engleză, durează 2 ani academici distribuiți în 4 semestre și include 15 module principale. Fiecare modul se desfășoară în format hibrid, pe parcursul a două weekenduri.  

„Această selecție ne asigură, pe de-o parte, acele calități de care avem nevoie ca să putem să interacționăm corespunzător cu studenții noștri și, pe de altă parte, și pentru studenți e foarte important să aibă colegi de același nivel, cu aceleași competențe și cu aceleași obiective în carierea profesională”, precizează Adriana Duțescu.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
roca executive mba
educație cu profit