VIDEO Elon Musk introduce roboți umanoizi în fabricile Tesla

VIDEO Elon Musk introduce roboți umanoizi în fabricile Tesla
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2024

Miliardarul Elon Musk a anunțat utilizarea roboților umanoizi încă din 2025 în fabricile sale Tesla și în producție de volum mare pentru „alte companii în 2026”, potrivit Le Figaro.

„Tesla va dispune anul viitor de roboți umanoizi cu adevărat utili în producție redusă pentru uz intern”, a transmis acesta, arată G4Media.

Urmărește-ne și pe Google News
Cea mai mare tranzacție din istoria Google eșuează. „Să spui NU unor astfel de oferte este greu.” CITEȘTE ȘI Cea mai mare tranzacție din istoria Google eșuează. „Să spui NU unor astfel de oferte este greu.”
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acest anunț vine după cel din aprilie, când Elon Musk a spus că va vinde robotul său umanoid Optimus încă de anul viitor. Este vorba de un robot biped dotat cu senzori care îi oferă o senzație tactilă. În videoclipuri dezvăluite în decembrie 2023 au fost prezentate prototipuri ale acestor roboți, cu corpuri metalice albe și negre, capabili să împăturească rufe cu degetele lor articulate ca cele ale unui om sau chiar să încerce dansuri.

Întârziere în prezentarea robotaxiului Tesla

Prin urmare, promisiunea ca acești roboți să ajungă în alte companii în 2026 este menținută. Unii spun însă că acest tweet brusc ar putea fi folosit pentru a camufla alte știri mai puțin favorabile pentru Tesla.

ULTIMA ORĂ Leoni, preluat recent de un miliardar austriac, declanșează concedieri în România din cauza prăbușirii pieței mașinilor electrice. Recent a și închis o fabrică din țară CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Leoni, preluat recent de un miliardar austriac, declanșează concedieri în România din cauza prăbușirii pieței mașinilor electrice. Recent a și închis o fabrică din țară

În timp ce miliardarul se laudă că va putea desfășura roboți umanoizi în propriile sale fabrici în următoarele câteva luni, echipele sale au rămas în urmă cu un alt tip de mașină. În acest caz, robotaxiul: un vehicul fără șofer care ar fi trebuit să fie pus în vânzare la începutul lunii august. Elon Musk a făcut acest anunț cu mare fast pe X, stabilind data de 8 august pentru ca lumea să vadă robotaxiul său.

Cu toate acestea, după cum a dezvăluit Bloomberg vineri, 12 iulie, Tesla are nevoie de mai mult timp pentru a-și produce prototipurile. Această informație a fost confirmată de Elon Musk. „Am cerut ceea ce cred că este o schimbare majoră de design în partea din față, iar timpul suplimentar ne permite să dezvăluim alte câteva lucruri mici”, a postat șeful Tesla pe X, ca răspuns la un internaut care l-a chestionat pe această temă.

Un român preia funcția de Director Executiv al Uzinei Vehicule Dacia și coordonator al Platformei Industriale Mioveni CITEȘTE ȘI Un român preia funcția de Director Executiv al Uzinei Vehicule Dacia și coordonator al Platformei Industriale Mioveni

Ca reacție la această întârziere, prețul acțiunilor Tesla a scăzut cu aproape 7% pe Wall Street, întrerupând o creștere continuă de peste zece ședințe. Rămâne de văzut dacă robotul umanoid Optimus va fi implementat la timp de constructorul auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
roboti