Fundația Pro Economica Alapítvány, având sprijinul Guvernului Ungariei, va investi în următoarea perioadă circa 44 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, în mai multe proiecte turistice din Transilvania.
Printr-un proces de selecție de proiecte au fost deja alese și aprobate 11 proiecte de dezvoltare turistică, respectiv hoteluri de minimum 4 stele și facilități turistice suplimentare. Conform estimărilor inițiale, aceste proiecte vor genera aproximativ 500 de noi locuri de muncă și investiții totale de aproximativ 100 milioane de euro.
Din cele peste 100 de proiecte revizuite de Pro Economica, 50 reprezintă investiții în derulare sub forma unor ferme și facilități de procesare agricolă și 11 reprezintă hoteluri de 4 si 5 stele, care urmează să fie construite în județele Mureș, Harghita și Covasna. Aceste 11 hoteluri vor genera aproape 500 de locuri noi de muncă și totalizează aproximativ 700 de camere de cazare. Printre proiectele finanțate se numără și un complex cu 20 de apartamente din Vârșag, din județul Harghita, precum și un hotel cu 115 de camere, construit în Târgu Mureș.
CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următorFacilitățile acestor cazări includ și centre SPA, tratamente balneare, pistă de bob, pârtie de schi, acces cu avion privat.
Fundația are în Consiliul de Administrație o serie de economiști și mesajul că "una dintre cele mai importante condiții pentru ca ungurii din România să rămână în patria lor și să existe în mod existențial sigur este stabilirea unor baze pe termen lung pentru dezvoltarea economică durabilă și crearea de locuri de muncă".
"Dezvoltatorii strategiei și Guvernul Ungariei și-au stabilit în unanimitate obiectivul de a lansa un sistem transilvănean de sprijinire a dezvoltării economice ca așa-numitul program-pilot și apoi de a pune la dispoziție diverse asistențe ca regiune, luând în considerare nevoile locale. Am înființat FUNDAȚIA PRO ECONOMICA pentru a opera acest sistem de sprijin și pentru a desfășura programe ulterioare, al căror principal scop este îmbunătățirea nivelului de trai al familiilor românești, pe baza cercetărilor științifice și tehnice, prin îmbunătățirea economică, socială, culturală și condițiile de viață religioase; și să ofere sprijin financiar și moral familiilor care îndeplinesc criteriile de aplicare stabilite de fundație", mai arată organizația.