România testează o nouă sursă de apă subterană

România testează o nouă sursă de apă subterană
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2024

Societatea Națională a Apelor Minerale S.A. (SNAM) și-a promovat recent, în rândul investitorilor străini, oferta de parteneriat pentru contractarea celor 13  surse disponibile de apă, iat acum testează o nouă sursă de apă subterană, în județul Bihor.

Echipa de experți din cadrul Serviciului Teritorial Vest al SNAM efectuează în această perioadă verificarea viabilității izvorului F1 SNAM ȘIȘTEREA. Este vorba despre testul de eficacitate și cel de performanță la noua sursă subterană, constând într-un foraj cu adâncimea de 150 de metri.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Digi își pregătește intrarea în Belgia, indicată ca \ CITEȘTE ȘI FOTO Digi își pregătește intrarea în Belgia, indicată ca "surpriza istorică" a ultimului sfert de secol
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„În spiritul principiilor de sustenabilitate ecologică pe care le asumăm în cadrul SNAM, testarea hidrodinamică de eficacitate și de performanță a forajului nou construit este importantă deoarece determină debitul optim de exploatare a acviferului, iar cunoașterea acestui debit optim este esențială pentru gestionarea durabilă a resurselor de apă subterană și pentru a proteja mediul. Totodată, prin prelucrarea datelor obținute în urma acestor teste sunt determinați parametrii hidrogeologici și se calculează eficiența forajului executat” a anunțat directorul general, Alin-Iuliu Udriște.

Acesta a indicat și perspectiva pentru continuarea dezvoltării Societății:

FOTO Naspers și Prosus, care dețin eMAG și OLX, l-au recrutat ca nou CEO pe cel care a construit cea mai mare companie de livrare de alimente din America Latină CITEȘTE ȘI FOTO Naspers și Prosus, care dețin eMAG și OLX, l-au recrutat ca nou CEO pe cel care a construit cea mai mare companie de livrare de alimente din America Latină

Deținătoare a 43 de licențe de exploatare, concesionate de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale, SNAM este cea mai importantă unitate din domeniul extracției și livrării de ape minerale naturale și terapeutice, furnizând, în prezent, aproape jumătate din volumele de apă minerală naturală îmbuteliate de către societățile comerciale de profil din țară. Societatea are acționar unic Statul român, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

viewscnt
Afla mai multe despre
apa minerala
bihor