”Testamentul lui Abraham”, a doua carte semnată de Igor Bergler și editată de Litera, a depășit 58.000 de exemplare vândute după trei luni de la lansare. La Gaudeamus 2017, volumul a câștigat trofeul ”cea mai râvnită carte”.
Cartea a fost la precomandă din 1 septembrie 2017, iar în librării a apărut din 1 octombrie 2017. În aceeași perioadă, ”Biblia pierdută”, semnată Igor Bergler, s-a vândut în 51.000 de exemplare, scrie News.ro.
”Biblia pierdută” a fost vândută deocamdată în 15 țări și va apărea la cele mai importante edituri din fiecare țară. În Italia, volumul va fi editat de La nave di Teseo, editura înființată de Umberto Eco.
Cărțile lui Igor Bergler s-au vândut până acum în peste 200.000 de exemplare doar în România.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Wargha Enayati, fondatorul rețelei de sănătate Regina Maria, intră într-un nou business: aduce în România afacerea din Germania a familiei sale cu covoare persaneÎn această primăvară, editura Litera va lansa ”Șase povești cu draci”, o carte de povestiri a lui Igor Bergler, în afara seriei ”Charles Baker”, iar în toamna lui 2019 va pregăti cel de-al treilea roman al seriei, ”Minciuna lui Michelangelo”.
În "Testamentul lui Abraham" conspirațiile sunt și mai teribile, misterele și mai adânci, ritmul și mai amețitor. Piesele de puzzle care o alcătuiesc, referințele culturale ascunse în plină vedere - de cele mai multe ori în cheie parodică - și inteligența diabolică a construcției fac din lectura ei o experiență unică.
Romanul de peste 700 de pagini al lui Igor Bergler este despre Charles Baker, profesor la Princeton și fost șef de campanie al președintelui SUA, care își descoperă asistentul ucis cu bestialitate în campusul universității. Pornind pe urma indiciilor lăsate de acesta, profesorul află că tânărul său colaborator descoperise un adevăr îngrozitor despre cel mai important președinte american, Abraham Lincoln. Un adevăr atât de exploziv, încât scoaterea sa la iveală ar putea schimba istoria Americii și a întregii lumi.
“Volumul e un omagiu adus cărților, tuturor cărților, de la poemele lui Homer până la povestirile metafizice ale lui Borges, într-o lume tot mai sufocată de o cultură a imaginilor nesfârșite și goale de conținut care ne agresează în fiecare secundă. Nu numai că o imagine nu face cât o mie de cuvinte, după o expresie stupidă care se tot repetă papagalicește, ci, din contră, o mie de imagini nu fac cât o vorbă a lui Cervantes sau a lui Rabelais sau a lui Umberto Eco”, spune Igor Bergler.