STUDIU: Utilizatorii IQOS nu sunt expuși la compuși periculoși în condiții normale de utilizare

STUDIU: Utilizatorii IQOS nu sunt expuși la compuși periculoși în condiții normale de utilizare
scris 9 apr 2019

Utilizatorii de IQOS nu inhalează compuși periculoși în condiții normale de utilizare a acestui produs, potrivit rezultatelor unei evaluări independente publicate de Philip Morris International (PMI).

Compania a anunțat că o evaluare independentă a confirmat absența cianohidrinei formaldehidei în filtrul din PLA al IQOS HeatSticks, în condiții normale de utilizare, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Mega Mall își extinde portofoliul de chiriași CITEȘTE ȘI Mega Mall își extinde portofoliul de chiriași
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

”Studiul desfășurat de Interlabor Belp AG demonstrează prezența a 2 compuși (și anume 6-Diizopropilanilina și 2,6-Diizopropilfenilizocianat) atunci când filtrul din PLA este încălzit de unul singur într-un cuptor, filtrul nefiind astfel folosit în același fel în care ar fi utilizat de un consumator IQOS în condiții reale”, se arată în comunicat.

Reprezentanții companiei au anunțat că au identificat și ei acești compusi atunci cand au evaluat filtrul din PLA în condiții similare. Însă, pentru a înțelege ce compuși chiar sunt inhalați de un utilizator IQOS în condiții normale, PMI a efectuat o analiză completă a aerosolului IQOS cu limite inferioare de detecție de ordinul nanogramelor (de un milliard de ori mai mic decat un gram) per stick/rezervă de tutun.

”Niciunul dintre acești compuși nu au fost identificați în aerosolul inhalat de un utilizator IQOS. Putem confirma astfel că utilizatorii IQOS nu sunt expuși la acești compuși atunci când folosesc produsul”, se arată în comunicat.

Filtrul din acid polilactic (PLA), folosit în rezervele IQOS HeatSticks, este un filtru sertizat, făcut dintr-un film de polimer care este compostabil. Rolul acestuia este de a răci aerosolul în timpul utilizării IQOS, dar cel mai important este ca acționează ca un filtru specific pentru a reduce și/sau a elimina compuși specifici generați în aerosol, potrivit companiei.

”În concluzie, suntem încrezători că utilizatorii IQOS nu sunt expuși la acești compuși”, se arată în comunicat.

Studiul, comandat de Blue Cross și realizat de către Interlabor Belp AG, a avut ca obiectiv să investigheze dacă cianohidrina formaldehidei (CAS 107-16-4) sau orice alți compusi chimici care pot crea îngrijorare sunt eliberați din filtrul de acid polilactic (PLA) al IQOS HeatSticks.

”Ne bucurăm să vedem că această evaluare independentț confirmă răspunsul nostru la studiul lui Davis et. Al, publicat pe PMI Science și anume absența cianohidrinei formaldehidei în analiza Compușilor Organici Volatili (încălzirea într-un cuptor) emiși de filtrul din PLA al IQOS Heat Sticks. Mai mult decât atât, majoritatea compușilor chimici detectați în evaluarea Interlabor Belp AG, la toate nivelurile de temperature testate, nu au potențialul de a produce îngrijorare și au fost deja raportați în publicația PMI Science”, se arată în comunicat.

Douaăsubstanțe suplimentare au fost raportate de către Interlabor Belp AG: 2,6-Diizopropilanilina (CAS 24544-04-5) și 2,6-Diizopropilfenilizocianatul (CAS 28178-42-9) cel din urmă în concentrații maxime estimate de 200 ng/filtru PLA.

”Prezenta Diizopropilfenilizocianatului (CAS 28178-42-9) în concentrații foarte mici a fost identificată atunci când un filtru întreg a fost încălzit la temperaturi înalte timp de 10 minute, ceea ce constituie o situație la care filtrul nu este expus în timpul utilizării normale a produsului. Întrebarea cea mai importantă este dacă acești compuși sunt prezenți sau nu în aerosolul inhalat de un utilizator IQOS în condiții normale de folosire, ceea ce nu este cazul”, precizează compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
iqos
philip morris international