Producătorii de lichior chinezesc baijiu modifică rețeta băuturii pentru a atrage clienți din Occident

Producătorii de lichior chinezesc baijiu modifică rețeta băuturii pentru a atrage clienți din Occident
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2024

Producătorii de lichior chinezesc baijiu modifică rețeta băuturii pentru a atrage o bază mai largă de clienți, inclusiv băutori de cocktailuri din New York, Los Angeles și Londra, deoarece vânzările de pe piața internă încetinesc, transmite Reuters.

În timp ce vânzările în China sunt totuși în creștere, producătorii de baijiu de top precum Kweichow Moutai se confruntă cu o creștere mult mai lentă decât în ​​trecut, deoarece generațiile mai tinere optează din ce în ce mai mult pentru alternative la băuturile alcoolice naționale din țară, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
În spatele ușilor închise, Amazon anunță un nou business - Îmbrăcăminte la preț mic, bunuri pentru casă și alte articole. Cea mai agresivă încercare de a învinge concurența CITEȘTE ȘI În spatele ușilor închise, Amazon anunță un nou business - Îmbrăcăminte la preț mic, bunuri pentru casă și alte articole. Cea mai agresivă încercare de a învinge concurența
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Acum, în încercarea de a găsi noi zone de creștere, unii producători importanți ai băuturii incolore încep să o propună pentru prima dată consumatorilor occidentali din afara Chinei.

Baijiu este puțin cunoscută în Statele Unite, Regatul Unit și Europa, totuși, mulți băutori occidentali ar trebui să învețe să le placă aroma.

Baijiu, care se traduce prin ”alcool alb”, are de obicei o concentrație de alcool între 40% și 60%. În general, este distilată din sorg, deși se mai folosește grâu, orz, mei sau orez glutinos.

Gustul său variază în funcție de regiune sau de modul în care este produsă. Unii spun că este asemănătoare cu vodca.

Un alt tip binecunoscut este asemănat cu sosul de soia.

Mișcările companiilor chineze de a vinde baijiu în afara Chinei au loc în timp ce grupuri occidentale de băuturi precum Pernod Ricard și Diageo se apropie de terenul producătorilor chinezi de băuturi alcoolice, ispitindu-i pe cei de douăzeci și treizeci de ani din China, cu whisky irlandez și scoțian.

Shede Spirits, cu sediul în provincia chineză Sichuan, vinde două mărci de baijiu în China și consumatorilor chinezi din întreaga lume. Marca sa mai scumpă, Shede, costă până la 1.000 USD sticla.

Compania, controlată de conglomeratul chinez Fosun International, a declarat că organizează sesiuni de degustare pentru a identifica modificări ale aromei mărcii Shede, în speranța că va atrage băutorii care nu sunt chinezi.

Participanții vor veni din Statele Unite, Australia, Marea Britanie și alte țări europene, precum și din locuri precum Japonia și Singapore.

”Ne-am dat seama că străinii, gustul lor este mai fin”, a spus Zhu Yingcai, șeful de vânzări și marketing al Shede, adăugând că, în comparație, vodca baijiu poate fi ”grea și foarte groasă”.

OMV prelungește cu doi ani, până când ar trebui să înceapă și producția de gaze în Neptun Deep, un mandat de CFO, membru al Consiliului de Supraveghere al Petrom CITEȘTE ȘI OMV prelungește cu doi ani, până când ar trebui să înceapă și producția de gaze în Neptun Deep, un mandat de CFO, membru al Consiliului de Supraveghere al Petrom

În timp, Shede crede că occidentalii vor ajunge să se bucure de baijiu, iar aceasta ar putea fura cota de piață de la alte băuturi spirtoase, a spus el.

Compania va vinde versiunea internațională a baijiu Shede pentru aproximativ 150 de dolari, din septembrie, în țări din Europa, Statele Unite și Japonia, potrivit Zhu.

În comparație, comercianții cu amănuntul online de alcool din New York vând sticle de 750 de mililitri de whisky Johnnie Walker Blue Label de la Diageo, cea mai scumpă versiune a mărcii, pentru 200 de dolari sau mai mult, pe site-urile lor.

”EXTREM DE AROMAT”

Producătorul rival de baijiu Sichuan Yibin Wuliangye Group, cu sediul în orașul Yibin din Sichuan, a făcut echipă cu grupul italian de băuturi Campari, într-un parteneriat care vizează promovarea mărcilor ambelor companii în China și la nivel internațional.

Parteneriatul, anunțat în noiembrie, este încă ”în stadii foarte incipiente”, a spus Campari, ale cărui mărci includ aperitivul Aperol, tequila Espolon și whisky-ul Wild Turkey.

Vânzările Campari ale propriilor mărci în China sunt în prezent relativ mici.

Companiile vor lucra împreună la marketing și promovarea mărcii și vor crea împreună produse, a spus Campari. Ei au dezvoltat deja o variantă a cocktailului negroni, de obicei făcut cu gin, folosind ”un amestec special” de baijiu de la Wuliangye.

Ei au lansat acest cocktail la Shanghai în septembrie și l-au numit ”Wugroni”.

Wuliangye nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

China este cea mai mare piață de alcool din lume, în mare parte datorită vânzărilor de baijiu.

Producătorii de băuturi alcoolice din țară au vândut baijiu în valoare de aproximativ 167 de miliarde de dolari numai în China în 2023, estimează firma de cercetare Euromonitor. A spus că nu monitorizează vânzările de baijiu în afara Chinei, care rămân mici.

Zhu a spus că vânzările internaționale ale Shede au fost de aproximativ 5 milioane de dolari în 2023, dar își propune să le crească la 100 de milioane de dolari în 5-10 ani. Pentru a ajunge acolo, plănuiește marketing pe platforme precum TikTok, prin intermediul influențelor din Statele Unite și Europa și, eventual, sponsorizări sportive, poate chiar pentru evenimente majore precum Jocurile Olimpice, a spus Zhu.

La barul restaurantului Manhatta din New York, clienții se pot bucura de un ”Berry Me NYC”, pentru 21 USD. Conține o cantitate mică de baijiu, alături de Pimms și shiraz.

Patrick Smith, manager senior de băuturi, a spus că baijiu este ”extrem de aromat”. Când deschideți o cutie de sticle de baijiu, mirosul atinge nasul, chiar dacă sunt ambalate, a spus el.

Cocktailul a fost lansat abia recent. Dar un predecesor care conținea baijiu a fost ”la mijloc” în ceea ce privește popularitatea față de alte cocktail-uri din meniu.

Clienții care le-au încercat au fost curioși de aromă, a spus el. Cocktailul de la Manhatta folosește baijiu de la Ming River, o companie creată de trei occidentali în parteneriat cu o mare distilerie chineză Luzhou Laojiao.

Vizând dezvoltarea unei piețe internaționale pentru baijiu, Ming River își vinde baijiu-ul în 15 țări, inclusiv Statele Unite ale Americii, unde clienții variază de la baruri și restaurante până la retaileri precum Costco și turiști care se adună la Disneyland. 

viewscnt
Afla mai multe despre
baijiu
lichior