Kering, proprietarul Gucci - scădere mai mare decât se aștepta

Kering, proprietarul Gucci -  scădere mai mare decât se aștepta
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2024

Grupul francez de lux Kering a raportat o scădere mai mare decât se aștepta a vânzărilor în trimestrul al doilea și prognozează o a doua jumătate a anului slabă, în timp ce lucrează pentru a revigora marca sa principală, Gucci, pe fondul unei cereri reduse din partea cumpărătorilor chinezi, transmite Reuters.

Vânzările grupului francez de lux, care deține și mărcile Boucheron și Balenciaga, au scăzut la 4,5 miliarde de euro (4,9 miliarde de dolari), respectiv cu 11% pe o bază organică, ceea ce exclude efectele valutare și achizițiile, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Strategia de business Lensa - cel mai mare retailer de optică din România CITEȘTE ȘI Strategia de business Lensa - cel mai mare retailer de optică din România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Rezultatul este sub așteptările analiștilor, pentru o scădere de 9%, conform unui consens al analiștilor Visible Alpha.

Kering a declarat că profitul operațional din a doua jumătate ar putea scădea cu aproximativ 30%, după o scădere cu 42% în prima jumătate a anului, la 1,6 miliarde de euro.

”A existat o deteriorare a tendințelor în iunie, care până acum persistă în iulie”, a declarat directorul general adjunct Jean-Marc Duplaix, la o convorbire cu analiștii.

Cu toate acestea, directorul financiar Armelle Poulou a declarat reporterilor că scăderea mai mică estimată a profitului operațional în a doua jumătate, comparativ cu ultimele șase luni, s-a bazat pe o îmbunătățire treptată a veniturilor, în special pentru Gucci.

Certificate americane de depozit (ADR) ale Kering au scăzut cu aproximativ 8% în New York, extinzând pierderile anterioare după publicarea rezultatelor.

FOTO Apare primul mall din Sinaia CITEȘTE ȘI FOTO Apare primul mall din Sinaia

Marți, grupul de lux LVMH a raportat rezultate trimestriale care au ratat așteptările, deoarece vânzările au crescut cu 1%, oferind puține semne de revenire apropiată și ducând la scăderea acțiunilor din sectorul bunurilor de lux, miercuri.

Acțiunile Kering listate la Paris s-au tranzacționat la cel mai scăzut nivel din 2017, înaintea publicării rezultatelor sale financiare, după închiderea tranzacțiilor europene.

Vânzările Gucci au scăzut cu 19% în trimestrul doi, nefiind nicio îmbunătățire față de primele trei luni și sub așteptările analiștilor, pentru o scădere de 16%, potrivit unui consens al analiștilor Visible Alpha.

viewscnt
Afla mai multe despre
kering
gucci