Avon Products Inc., proprietarul brandului de frumusețe cunoscut pentru vânzătoarele sale din door to door, a intrat în faliment după ce s-a confruntat cu un val de procese care susțineau că talcul din produsele sale cauzează cancer, relatează BoF.
VEZI AICI ȘI Chanel, Revlon și L’Oreal elimină talcul din unele produse, din cauza controverselor legate de riscul de cancer
Compania a depus o cerere de intrare în faliment în temeiul capitolului 11 în Delaware, SUA, încercând să soluționeze 386 de cazuri individuale legate de talc, conform petiției sale, arată G4Media.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Firma a suportat deja costuri în valoare de 225 de milioane de dolari pentru apărarea proceselor pentru vătămări corporale și plăți compensatorii și nu dispune de „lichidități suficiente pentru a purta litigii și/sau a soluționa” cazurile, a declarat Philip Gund, Chief Restructuring Officer, în documentele depuse la tribunal. Compania se așteaptă ca numărul de procese „să continue să crească în lipsa unei soluții permanente”.
Avon Products este cea mai recentă companie care apelează la faliment pentru a face față proceselor care decurg din vânzarea produselor cu talc. În special, Johnson & Johnson a încercat de mai multe ori să ajungă la o înțelegere cu reclamanții folosind falimentul și nu a reușit încă.
Avon Products este un holding care și-a vândut operațiunile din SUA în 2016, potrivit unei declarații separate. Entitatea aflată acum în faliment deține brandul în afara SUA și afacerile sale internaționale. Are datorii în valoare de 1,3 miliarde de dolari, majoritatea datorate companiei braziliene Natura & Co, care a achiziționat-o în 2020, se arată în documentele judiciare.
Ca parte a depunerii cererii în temeiul capitolului 11, activele Avon Products vor fi vândute, Natura & Co. oferindu-se să le cumpere pentru 125 de milioane de dolari în absența unor oferte mai mari. Ca parte a ofertei sale, compania braziliană va șterge o datorie de 530 de milioane de dolari și va furniza o sumă suplimentară de 43 de milioane de dolari pentru finanțarea falimentului, conform documentelor depuse.
CITEȘTE ȘI Mars vrea să cumpere producătorul PringlesMarca Avon din SUA este deținută în prezent de LG Household & Health Care Ltd. Holdingul nu a intrat în procedura de faliment.
Anterior a fost relatat că producătorul brazilian de cosmetice Natura &Co explorează vânzarea celei mai mari părți a afacerii internaționale a brandului său Avon.
Natura, care nu deține Avon în Statele Unite, ia în considerare strategii de ieșire pentru Avon International, inclusiv o vânzare, susține FT.
CITEȘTE ȘI Guvernele urmăresc utilizatorii de smartphone-uri prin intermediul notificărilorAvon International are operațiuni în Europa, Orientul Mijlociu, Africa și zona Asia Pacific.
În ultimii ani, Natura a crescut prin achiziții de mare calibru, inclusiv achiziționarea The Body Shop, Aesop și Avon International, dar acum este interesată de "disciplină" și reducerea gradului de îndatorare, în vederea sporirii profitabilității.
Recent a vândut The Body Shop investitorului privat Aurelius Group, valoarea tranzacției fiind estimată la 207 milioane de lire sterline (260,8 milioane de dolari).
În mai 2023, compania anunțase că va combina operațiunile brandurilor Natura și Avon în America Latină pentru reducerea costurilor și extinderea portofoliului de produse.
Recent, românca Angela Crețu a demisionat din poziția de CEO.
Avon este prezentă de 24 de ani pe piața din România.