Canicula a lăsat fără stocuri firmele care vând aparate de aer condiționat. "Am vinde, dar nu mai avem ce și nici de unde. A fost nebunie!”

Canicula a lăsat fără stocuri firmele care vând aparate de aer condiționat. "Am vinde, dar nu mai avem ce și nici de unde. A fost nebunie!”
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2024

Temperaturile ridicate din ultimele săptămâni au amplificat cererea în rândul ieșenilor pentru aparatele de aer condiționat, situație care a pus o mare presiune pe comercianți și instalatori. Ieșenii trebuie să aștepte acum și o săptămână pentru a-și răcori casele, în timp ce firmele locale fac eforturi pentru aprovizionare, deoarece majoritatea firmelor din județ, dar și din România se confruntă cu stocuri epuizate și întârzieri în livrările din China.

„Am vinde, dar nu mai avem ce și nici de unde să mai aducem, căci s-au terminat stocurile și la noi, și la majoritatea firmelor care le importă din China, că doar nu se produc în România. Ultimul aparat l-am vândut în urmă cu mai bine de o săptămână jumătate”, ne-a explicat Giani Iacob, proprietarul unei firme din Iași.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ DOCUMENT Guvernul pregătește majorarea impozitului pe dividende la 10%, impozitarea altor forme de capital, eliminarea stimulentelor fiscale în construcții UPDATE Ciolacu, supărat pe colegii care nu se consultă cu el înainte CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Guvernul pregătește majorarea impozitului pe dividende la 10%, impozitarea altor forme de capital, eliminarea stimulentelor fiscale în construcții UPDATE Ciolacu, supărat pe colegii care nu se consultă cu el înainte
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pe lângă aceste probleme de aprovizionare, și găsirea meseriașilor disponibili pentru instalare devine din ce în ce mai dificilă în Iași, chiar dacă în ultimele zile temperaturile s-au mai domolit și cererea a mai scăzut ușor, arată Ziarul de Iași.

„Acum durează cam o săptămână programarea. În ultimele două săptămâni a fost nebunie, dar cum se răcește un pic vremea cum nu mai sună telefonul, însă când dau iar căldurile oamenii se supără că durează mult până când sunt programați la montaj. Oamenii ar trebui să fie conștienți că verile vor fi din ce în ce mai călduroase. Atunci când te știi cu probleme de sănătate sau altele trebuie să rezolvi din timp problema”, spune administratorul unei firme de instalații.

Costul pentru montarea unui aparat de aer condiționat se ridică la unele firme din Iași și la aproape 1.000 de lei. Cât privește prețul aparatelor de aer condiționat, acesta variază semnificativ în funcție de model și capacitate. Și aici prețurile pot depăși 1.000 de lei, în timp ce modelele destinate spațiilor mari pot ajunge și la 5.000 de lei sau chiar mai mult.

viewscnt
Afla mai multe despre
canicula
aer conditionat