Amazon Prime Day a urcat vânzările online din SUA până la un record de 14,2 miliarde de dolari, potrivit Adobe

Amazon Prime Day a urcat vânzările online din SUA până la un record de 14,2 miliarde de dolari, potrivit Adobe
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2024

Cumpărătorii americani au cheltuit online o sumă record de 14,2 miliarde de dolari la comercianții cu amănuntul din Statele Unite în timpul evenimentului Amazon Prime Day, de 48 de ore, potrivit unui raport al Adobe Analytics, transmite Reuters.

Evenimentul de vânzări Amazon i-a făcut și pe comercianți cu amănuntul tradiționali, cum ar fi Walmart și Target, să lanseze oferte pentru a atrage clienții care caută reduceri mari.

Urmărește-ne și pe Google News
 VIDEO Trump a acceptat oficial nominalizarea republicană pentru funcția de președinte al Statelor Unite CITEȘTE ȘI VIDEO Trump a acceptat oficial nominalizarea republicană pentru funcția de președinte al Statelor Unite

Evenimentul de cumpărături de două zile al Amazon a transformat iulie, în mod tradițional o perioadă lentă pentru retaileri, într-un sezon în care părinții caută chilipiruri, în special la îmbrăcăminte, pentru întoarcerea la școală, electronice, uniforme, rucsacuri, decorațiuni și rechizite pentru locuință, scrie News.ro.

Anul acesta, cumpărăturile pentru întoarcerea la școală au început cu aproximativ două zile mai devreme decât în ​​anii precedenți, deoarece comercianții cu amănuntul din SUA acordă reduceri pentru a câștiga dolari care altfel ar putea merge la Amazon.

Vânzările totale online au crescut cu 11% în 16 și 17 iulie, de la 12,7 miliarde de dolari în cele două zile din 2023, a spus Adobe.

Vânzările din acest an au fost determinate în parte de cumpărăturile pentru întoarcerea la școală, cheltuielile aferente au crescut cu 216% în ambele zile, comparativ cu nivelurile zilnice de vânzări din iunie 2024, potrivit Adobe.

Coca-Cola bate toate recordurile în România. Acum se confruntă însă cu taxa pe zahăr CITEȘTE ȘI Coca-Cola bate toate recordurile în România. Acum se confruntă însă cu taxa pe zahăr

Consumatorii care doresc să își modernizeze dispozitivele și să adauge noi tehnologii au contribuit la creșterea vânzărilor online pentru categoria de electronice cu 61% la comercianții cu amănuntul, a spus Adobe.

Amazon.com a declarat că evenimentul Prime Day din acest an a înregistrat vânzări record și mai multe articole vândute în cele două zile decât în ​​oricare an precedent. Pe parcursul celor două zile, membrii Amazon Prime au cumpărat produse de la mărci precum Sol de Janeiro, Apple și Dyson, precum și de la întreprinderi mici, inclusiv TruSkin și Native Pet.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon prime day
vânzări online