Omul de afaceri Sorin Vișenescu, partener de afaceri cu Gabriel „Puiu“ Popoviciu și Radu Dimofte, a inițiat un proiect imobiliar de amploare, cu locuințe și birouri, pe un teren din Băneasa supus exproprierii parțiale pentru linia de metrou spre Otopeni, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Proiectul prevede construcția de blocuri cu locuințe și birouri structurate pe câte două subsoluri, parter și 6 etaje supraterane.
Terenul, cu o suprafață de peste 3,1 hectare, se învecinează cu noul complex de birouri Miro, dezvoltat de Speedwell și cumpărat de Hili Properties. Cu un Coeficient de Utilizare a Terenului (CUT) de 2,5, specific zonei, pe această proprietate s-ar putea construi imobile cu o suprafață desfășurată de peste 76.000 de metri pătrați, conform calculelor Profit.ro.
Valoarea unui astfel de proiect poate fi estimată la peste 100 de milioane de euro.
Lista cu imobilele care constituie coridorul de expropriere pentru viitoarea magistrală de metrou 1 Mai – Otopeni îi indică ca proprietari ai terenului de 3,1 hectare pe care s-a inițiat acum acest proiect imobiliar pe Teodora și Nicolae Cătăniciu, Sorin Virgiliu Vișenescu, Radu și Maria Dimofte și Georgeta Bejenariu.
Din acest teren urmează a fi expropriată o suprafață de 1.400 de metri pătrați pentru realizarea metroului 1 Mai – Tokyo (Băneasa) – Otopeni. Valoarea despăgubirilor pentru acest teren, amplasat peste drum de Băneasa Shopping City, a fost calculată la peste 2,2 milioane de lei, adică peste 300 de euro/metru pătrat.
De altfel, Băneasa Investments, companie deținută, indirect, de Gabriel Popoviciu, urmează a fi expropiată de cea mai mare suprafață de teren pentru realizarea metroului. În schimbul a 4.000 de metri pătrați de teren, care includ și o parte din parcarea IKEA Băneasa, ar urma să încaseze aproape 8 milioane de lei, echivalentul a circa 400 de euro/metru pătrat.
În apropierea terenului lui Vișenescu au mai fost generate două PUZ-uri. Unul comandat de grupul Somet, al omului de afaceri Marian Stanciu, pentru un hotel cu 4 etaje, și altul realizat de producătorul fructelor uscate Orlando`s, al omului de afaceri Gheorghe Zamfir, pentru o benzinărie cu spălătorie auto.
Și antreprenorul Cristian Ludovic Pop, fondatorul lanțului de magazine petshop Animax, a inițiat un proiect ce prevede construcția unei clădiri de birouri lângă complexul Miro.
Sorin Vișenescu este cunoscut pentru afaceri imobiliare și, în trecut, a avut o rețea de magazine duty free. El este partener de afaceri cu investitorii imobiliari Gabriel „Puiu“ Popoviciu și Radu Dimofte.
Omul de afaceri a mai inițiat, recent, un alt proiect imobiliar în spatele Guvernului. Este vorba despre un bloc cu apartamente pe strada Mexic, nr. 2, din apropierea Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza.
Vișenescu este unul dintre principalii investitori în start-up-ul IT GuidefAI, alături de fondatorul platformei, tânărul timișorean Paul Muntean. Platforma prin care manualele cu instrucțiuni la echipamentele electronice și electrocasnice se transformă în aplicații web a atras o investiție inițială de peste 100.000 de euro.