Omul de afaceri Sorin Bonciu (51 de ani), proprietarul grupului Bomax activ în energie și imobiliare, pregătește desființarea clădirilor în care funcționează acum o filială a distribuitorului de gaze Engie România pentru a construi în loc un supermarket cu galerii comerciale și cinci blocuri cu apartamente.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Sorin Bonciu a intrat în atenția publică în 2013, când a cumpărat rețeaua de zece magazine Interex, după ieșirea francezilor de la Intermarche de pe piața românească. Supermarketurile din Râmnicu Vâlcea, Târgoviște, Slatina, Giurgiu și Sibiu au fost transformate de Carrefour în Supeco. Bonciu se ocupase de dezvoltarea întregii rețele Interex, de 40.000 de metri pătrați.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Producătorul și comerciantul de energie Electricom, controlat de Sorin Bonciu, potrivit termene.ro, a primit de la Primăria Sectorului 3 un certificat de urbanism pentru desființarea clădirilor închiriate unei filiale a Engie România, fostul Distrigaz Rețele. Investitorul are 14.500 de metri pătrați de birouri și spații logistice și 10.000 de metri pătrați de parcare în care Engie funcționează încă din 2000.
Terenul curățat de clădiri va fi utilizat pentru construirea unui supermarket cu o galerie comercială și a unui ansamblu imobiliar alcătuit din 5 blocuri cu apartamente cu regim de înălțime de 5 etaje, plus două etaje retrase, potrivit informațiilor Profit.ro. Lotul, în suprafață de circa 3 hectare, este mărginit pe o latură de rezervoarele de păcură ale CET București Sud, cea mai mare centrală termoelectrică în cogenerare din România.
Sorin Bonciu mai deține o serie de spații de birouri și depozite în București, prin intermediul Electricom.
Din grupul Bomax mai face parte producătorul de panouri fotovoltaice Altius Solar, care deține o fabrică cu o capacitate de 150 MW în Giurgiu.
„Apariția dezvoltărilor în zona de est a Bucureștiului reprezintă o evoluție firească după ce toată piața s-a concentrat pe nord și pe vest. Reconversia mai multor zone industriale precum Policolor, Romcarton și altele lasă loc pentru proiecte rezidențiale și de retail. Încă nu există o dezvoltare semnificativă de birouri în zona de est, dar ne așteptăm ca în viitorul apropiat să vedem și un prim proiect de birouri în zonă“, a declarat Cătălin Gavrilă, director în cadrul companiei de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate
În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care se reflectă și în volumul de vânzări de proprietăți. Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. În primele 10 luni ale acestui an au fost încheiate circa 441.000 de tranzacții, cu 8,2% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut.