Marius Gaga, fost șef al corpului de control ANAF, vinde către Lidl o parte din terenul ansamblului rezidențial de 100 de milioane de euro pe care îl dezvoltă în cartierul Giulești

Marius Gaga, fost șef al corpului de control ANAF, vinde către Lidl o parte din terenul ansamblului rezidențial de 100 de milioane de euro pe care îl dezvoltă în cartierul Giulești

Viitorul magazin Lidl este evidențiat în stânga ansamblului rezidențial Aqua City, aflat în construcție

scris 16 iun 2021

Omul de afaceri Marius Simion Gaga (48 de ani), fost director general și șef al corpului de control al ANAF, vinde către retailerul german Lidl o parte din terenul fostei fabrici de mobilă Silvarom din cartierul bucureștean Crângași, în locul căreia este construit un ansamblu rezidențial cu peste 2.000 de apartamente, o investiție estimată la peste 100 de milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Dezvoltatorul proiectului Aqua City, firma Simart Arhitecture, înființată de Marius Gaga și controlată acum de el printr-un offshore din Cipru, a decis să vândă către Lidl o suprafață de 8.607 metri pătrați din terenul de 75.000 de metri pătrați al fostei fabrici Silvarom, la un preț de 2,6 milioane euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Terenul în curs de vânzare este rezervat pentru un centru comercial încă din etapa Planului Urbanistic de Detaliu, fiind cuprins și în conceptul arhitectural al proiectului Aqua City (foto sus).


Ansamblul rezidențial va fi format din 6 blocuri a câte 7, 10, respectiv 11 etaje și un total de 2.073 de apartamente, o investiție estimată de dezvoltator la peste 100 de milioane de euro, cea mai mare realizată de Marius Gaga până acum. Construcția a început cu un prim bloc cu 311 apartamente a cărui finalizare este așteptată în luna august a acestui an, iar întregul complex va fi realizat în trei etape de dezvoltare.

Calculele dezvoltatorului arată că, în prima fază, va avea nevoie de o investiție cuprinsă între 30 și 40 milioane de euro, pentru că trebuie realizată o mare parte din infrastructură, cu parcări subterane. Circa 70% din cele 2.400 de locurile de parcare vor fi subterane.

ANALIZĂ Cei mai mari brokeri imobiliari din România. Brokerul cu cea mai mare marjă a profitului are afaceri de 10 ori mai mici decât liderul pieței CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Cei mai mari brokeri imobiliari din România. Brokerul cu cea mai mare marjă a profitului are afaceri de 10 ori mai mici decât liderul pieței

Marius Gaga, originar din Maramureș, a dezvoltat mai multe blocuri cu apartamente în București, Constanța și Cluj înainte de a fi numit director general al ANAF. În perioada 2009-2015, el a ocupat, pe rând, funcțiile de director general ANAF, șef al corpului de control ANAF și șef administrație adjunct al Direcției Generale a Finanțelor Publice București Contribuabili Mijlocii, potrivit declarațiilor sale de avere. El a fost membru PDL Sector 5 și membru în consiliile de administrație al mai multor companii de stat printre care Loteria Română, RADET sau CFR.

Offshore-ul prin care Marius Gaga dezvoltă Aqua City mai deține și participația majoritară a Institutului de Cercetări și Proiectări Miniere din Baia Mare, cumpărată de la moștenitorii omului de afaceri Gheorghe Szasz.

Primul proiect rezidențial major realizat de Marius Gaga a fost Cartierul Solar din Berceni, demarat în 2015, după ieșirea sa din sectorul public. Proiectul cu 963 de apartamente, o investiție estimată la 45 milioane de euro, a fost realizat alături de omul de afaceri Lucian Zlate.

Zlate mai are afaceri în imobiliare și energie. El a cumpărat în 2016 un teren pe Calea Dorobanților de la Andrei Hrebenciuc, fiul fostului lider PSD Viorel Hrebenciuc, și a construit o clădire de birouri cu cinci etaje în mijlocul Bucureștiului. El a mai făcut afaceri cu fiul lui Adriean Videanu, ca și cu omul de afaceri Constantin Duluțe.

MAS Real Estate a mai vândut două proprietăți din Marea Britanie, cu peste 110 de milioane de euro, pentru a reinvesti banii în România. Până acum, și-a vândut proprietățile din Germania cu 195 milioane de euro, cu același scop CITEȘTE ȘI MAS Real Estate a mai vândut două proprietăți din Marea Britanie, cu peste 110 de milioane de euro, pentru a reinvesti banii în România. Până acum, și-a vândut proprietățile din Germania cu 195 milioane de euro, cu același scop

În 2017, Marius Gaga și Lucian Zlate și-au mutat domiciliul în Dubai, motiv pentru care vânzătorii apartamentelor din Cartierul Solar promovau dezvoltatorul proiectului ca având capital arab. Dezvoltarea Cartierului Solar a fost realizată prin firma Ad Astra Partners care are doi administratori: Ionuț Decebal  Coțofană și Valentin Puiu Grecu, fost consilier județean în Giurgiu și membru PNL.

Profit.ro a anunțat, în ultima perioadă, 13 noi magazine Lidl doar în București, aflate în diferite stadii de avizare a construcției. Unul în cartierul Drumul Taberei, pe un teren al tipografiei Best Print, altul pe o parte din fosta fabrică de pâine Vel Pitar din Berceni, altul în locul spitalului și căminelor evreiești din cartierul Tei, altul în locul Autogării Internaționale Rahova, cumpărată de la grupul Atlassib, altul în locul centrului de montaj al instalațiilor GPL din zona Progresul, printr-un contract de superficie cu bulgarii de la AGR Autogas Group. Unul în cartierul Vatra Luminoasă, pe un teren cumpărat de la grupul financiar Rockefeller; altul pe o parte din terenul fostei fabrici Helitube din cartierul Colentina; încă unul în cartierul Tei, pe un teren al omului de afaceri Silviu Talpău – unul dintre proprietarii grupului Fratelli; încă unul pe o parte din terenul fostei fabrici Filan din cartierul Pantelimon; unul pe o bucată din fosta fabrică Energomontaj de lângă CET Sud; altul în locul fostei tipografii Fed Print, ce aparține femeii de afaceri Veronica Gușă de Drăgan; și unul în cartierul Rahova, pe Șoseaua Sălaj 241, pe un teren cumpărat în 2017. Un alt magazin ar putea fi ridicat pe o parte din terenul fostei platforme IMGB, pe care Lidl se pregătește să îl cumpere de la SIF Banat-Crișana.

Retailerul german Lidl a avut anul trecut afaceri de 12,86 miliarde lei, comparativ cu 9,7 miliarde lei în 2019, și un profit net de 756 milioane lei, reușind astfel să depășească, în pandemie, liderul de până acum al pieței locale, Kaufland, care a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 12,83 miliarde lei și un profit de 970,3 milioane lei. Rețeaua Lidl numără circa 290 de magazine la nivel național, dintre care 37 în București, și 5 centre logistice, pentru care lucrează peste 8.000 de angajați. Pentru acest an, reprezentanții rețelei au anunțat că vor să mai deschidă aproximativ 20 de magazine noi.

Lidl și Kaufland fac parte din grupul Schwarz, al șaselea cel mai mare retailer din lume după cifra de afaceri.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
marius gaga
lidl
aqua city
silvarom