Omul de afaceri Dan Nicorescu, nepotul marelui industriaș Dumitru Mociorniță, pregătește construcția unui bloc cu 70 de apartamente în cartierul bucureștean Dristor, într-o zonă cu locuințe și centre comerciale noi, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. În paralel mai lucrează la două proiecte rezidențiale în nordul Capitalei și la 3 parcuri fotovoltaice în Dâmbovița.
El a confirmat investițiile pentru Profit.ro, într-una dintre rarele sale discuții cu presa.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Dan Dumitru Nicorescu, prin intermediul firmei sale Quantum Com Invest, pregătește un bloc cu 6 etaje și 70 de apartamente lângă complexul rezidențial Dristor Park și complexul comercial Shopping Park Mihai Bravu, aflat în portofoliul grupului belgian Mitiska.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul NCH Capital, reprezentat local de Siminel Andrei, discută cu cel mai mare manager de terenuri agricole din lume Nicorescu deține în această zonă, încă din 2007, un teren în suprafață de 1.600 de metri pătrați pe care urmează a fi construit un bloc cu o suprafață desfășurată de circa 5.600 de metri pătrați. Imobilul are în componență și două subsoluri rezervate pentru 70 de locuri de parcare.
„În momentul de față aștept autorizarea proiectului de 8.000 de metri pătrați din Aleea Emanoil Buteică. Vor fi autorizate 61 apartamente de 2 și 3 camere, în P+6 etaje și 70 de locuri de parcare în două subsoluri în prima fază, urmând ca să fie autorizat încă un etaj P+7 (nu mai mult de 20%) așa cum permite legea, ulterior. În total vor fi 70 de apartamente.
Presupun că autorizația de construire va ieși în cursul lunii februarie. În funcție de condițiile economice și sociale estimez demararea investiției în cursul anului 2023. Depinde de dobânda bancară pentru clienți (ROBOR, IRCC) și de războiul din Ucraina, care influențează cererea și oferta imobiliară“, a declarat, pentru Profit.ro, Dan Nicorescu, într-una dintre rarele sale discuții cu presa.
El estimează investiția în acest proiect imobiliar la aproximativ 16 milioane de euro.
Nicorescu mai deține două terenuri în cartierul Aviației din nordul Bucureștiului, între spitalul Medicover și clinica Oculus, pentru care are în lucru proiecte rezidențiale în stadiul de avizare la Autoritatea Aeronautică Română pentru faza PUD.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarii Dedeman cumpără o suprafață imensă de pământ de la cel mai mare manager de terenuri agricole din lume. Cea mai mare tranzacție a ultimilor ani Recent, investitorul și-a înființat o nouă firmă, denumită Quantum Photovoltaic, al cărei principal obiect de activitate este producția, transportul și distribuția energiei electrice. Nicorescu spune că dezvoltă prin această firmă 3 parcuri fotovoltaice în Dâmbovița.
Omul de afaceri, originar din Târgoviște, deține și o colecție de mașini de lux, printre care se numără un Lamborghini Aventador, un Aston Martin DBS Superleggera, un Rolls Royce Phantom Coupe, un Bentley Continental GT și un Ferrari Superfast 812.
El a declarat, în trecut, că a fost acționar la Banca Românească, la Banca Transilvania și la fosta bancă Albina și că a făcut avere din textile, cafea, fier vechi și speculații bancare. Până în 2005 a deținut și fabrica de material rulant pentru căi ferate SC Întreținere și Reparații Vagone de Călători CFR Sirv Titu SA pe care a vândut-o către Astra Vagoane Călători, afacerea milionarului Valer Blidar.
Nicorescu are o vilă impunătoare pe Șoseaua Nordului, adresă la care este înregistrată și firma prin care dezvoltă blocul cu apartamente, chiar peste drum de Parcul Herăstrău.
Bunica sa din partea tatălui, Ioana, a fost sora marelui industriaș Dumitru Mociorniță, unul dintre cei mai bogați români din perioada interbelică.
Extras de pe fostul site oficial al familiei Mociorniță
Numărul tranzacțiilor imobiliare înregistrat la nivel național a crescut cu 0,2% în 2022, comparativ cu anul anterior, până la peste 700.000 de tranzacții, în ciuda scăderilor înregistrate pe parcursul a 8 luni din an, cu precădere în decembrie, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Acesta este cel mai bun rezultat din ultimii 6 ani, potrivit unei analize Profit.ro.
Concomitent, peste 27.000 de noi locuințe se aflau la începutul anului trecut în construcție în București și zonele limitrofe, potrivit datelor SVN Romania, acesta fiind cel mai mare număr din istoria recentă, 2022 putând să aducă astfel un nou record de livrări în cea mai mare piață rezidențială regională din țară. Cele mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică arată că în primele șase luni din 2022 au fost finalizate cu 14,7% mai multe locuințe în regiune față de perioada similară din 2021.