Antreprenorul italian Ulisse Gheduzzi, proprietarul furnizorului de echipamente și utilaje pentru construcții Faresin, intră pe piața rezidențială cu o investiție de circa 18 milioane de euro într-un proiect format din 248 de apartamente, amplasat pe aceeași stradă cu ansamblurile familiei Negoiță, a primarului Sectorului 3, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Ulisse Gheduzzi a venit în România în 1998, când românii nu aveau un cont curent la bancă și își încasau salariile „cash“, după cum își amintește acesta. De atunci, a pus bazele a două companii din domeniul construcțiilor în România: producătorul și furnizorul de cofraje Faresin, care a ajuns anul trecut la afaceri de 5,3 milioane euro – cele mai mari din 2008 încoace, și furnizorul de servicii de project și construction management Interdraw, care a lucrat pentru proiecte imobiliare mari precum Doamna Ghica Plaza și Nusco Tower din București.
După ce a dezvoltat o clădire de birouri lângă Parcul Carol din București și a mai fost implicat în alte proiecte mai mici, antreprenorul a decis că este momemtul să acceseze și sectorul rezidențial în calitate de investitor.
Astfel, pe un teren de circa 7.000 de metri pătrați, amplasat pe Drumul Gura Caliței din estul Bucureștiului, Gheduzzi a proiectat un ansamblu rezidențial cu trei scări și blocuri cu 9, respectiv 11 etaje, care vor avea, în total, 248 de apartamente.
„Aceasta este prima investiție a Interdraw pe segmentul rezidențial și este cel mai mare proiect al nostru în dezvoltare. Procesul de avizare este aproape de final și intenționăm să începem lucrările anul acesta. Am decis să facem pasul spre dezvoltarea propriilor noastre proiecte după mai mulți ani în care am construit diverse proiecte și am oferit servicii de consultanță. În această perioadă, am lucrat cu o serie de colaboratori care sunt acum alături de noi.
Terenul din Drumul Gura Caliței aparține Interdraw de mult timp, când acolo era un câmp și un drum de doar doi metri și jumătate. Între timp, zona s-a dezvoltat foarte mult și a devenit căutată. Apartamentele din blocurile pe care le dezvoltăm au un raport foarte bun calitate-preț comparativ cu oferta din zona Militari. Prețul pe metru pătrat se situează în jurul valorii de 1.300 de euro. Estimăm o creștere naturală a acestor prețuri, pe fondul scumpirii materialelor de construcție, o tendință înregistrată la nivel european și în contextul unei scăderi a efervescenței tranzacțiilor. Această creștere se va reflecta în prețul final, deoarece costurile dezvoltatorilor sunt determinate de băncile care finanțează proiectele“, a declarat, pentru Profit.ro, Ulisse Gheduzzi, proprietarul Interdraw.
Pallady este cea mai efervescentă zonă de pe harta rezidențială a Bucureștiului. Doar anul acesta urmează a fi livrate aici peste 2.500 de apartamente, ceea ce o face zona cu cele mai multe livrări programate din București, potrivit datelor centralizate de compania de consultanță imobiliară SVN. Cele mai ample proiecte rezidențiale din Pallady sunt dezvoltate de familia Negoiță, a primarului Sectorului 3, Robert Negoiță.
Ulisse Gheduzzi mai deține 3-4 terenuri în Mogoșoaia și Otopeni, plus o proprietate la Sibiu cu unități de cazare pentru turiști, aproape de Transfăgărășan, o pasiune de a sa, cum e și ciclismul. Anul trecut, el a pus bazele unei noi asociații sportive dedicate ciclismului, clubul sportiv Living Bike, cu accent pe copii.
În primul semestru din acest an au fost date în folosință 31.355 de locuințe la nivel național, cu 5,3% mai multe față de perioada similară a anului trecut. Doar în regiunea București-Ilfov au fost terminate aproape 8.700 de locuințe, în creștere cu circa 2% față de primul semestru din 2020, când a fost stabilit un record absolut de livrări al ultimilor 30 de ani, potrivit datelor colectate de Profit.ro de la Institutul Național de Statistică.
Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 42% mai mare în luna august, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 62.000 de contracte, după ce luna corespondentă din 2020 începea să își revină din șocul cauzat de criza sanitară. Evoluția marchează un an de creșteri lunare consecutive din august 2020 încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul semestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 33%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.
Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.