eMAG renunță la vânzarea marelui depozit de lângă București, plan anunțat de Profit.ro, și vrea să construiască un altul

eMAG renunță la vânzarea marelui depozit de lângă București, plan anunțat de Profit.ro, și vrea să construiască un altul
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 2 oct 2019

Retailerul eMAG, deținut de grupul sud-african Naspers și omul de afaceri Iulian Stanciu, a renunțat să vândă depozitul de 120.000 de metri pătrați de lângă comuna Joița, deschis în noiembrie 2018 în urma unei investiții de 65 milioane de euro, și intenționează să construiască încă unul alături, decizia finală urmând să fie adoptată după încheierea unei analize.

"Am vrut să testăm și să vedem ce ar însemna să vindem depozitul și să-l închiriem înapoi de la viitorul cumpărător. Ar fi fost un exercițiu prin care ne cumpăram marfa vândută, adică luam niște bani și îi returnam într-o anumită perioadă de timp, între 10 și 15 ani. Practic, am fi cumpărat bani. Suma care ni s-a propus pentru închiriere era mai sus decât ce ne-am fi dorit noi, așa că am renunțat la vânzare, cu toate că am fi făcut un profit foarte bun. Acum ne gândim să investim în al doilea depozit, pentru că avem terenul necesar, lângă actualul depozit. Noul depozit va fi mai înalt decât primul, va fi pentru produse mai mari. Investiția în al doilea depozit este în analiză și încă nu s-a luat o decizie finală", spune Iulian Stanciu, șeful Dante International.

Urmărește-ne și pe Google News
eMAG anunță când organizează Black Friday CITEȘTE ȘI eMAG anunță când organizează Black Friday

În luna iunie a acestui an, Profit.ro a anunțat, în premieră, că eMAG vrea să vândă depozitul de 120.000 de metri pătrați de lângă comuna Joița, prezentat drept cel mai mare depozit din Sud-Estul Europei. Construcția a fost scoasă la vânzare la un preț de 50-60 de milioane de euro, ceea ce ar duce randamentul investiției spre 7%, adică peste media pieței.

"Explorăm vânzarea și închirierea înapoi pe o perioadă lungă (sale&lease back). Noi am construit acest depozit cu două obiective: calitate foarte bună, necesară prestării unor servicii bune, și reducerea costurilor. Am îndeplinit aceste obiective, iar acum vrem să eliberăm banii investiți aici pentru a-i investi în businessul nostru de bază, în extindere și dezvoltare de proiecte noi", a declarat, în data de 6 iunie, Iulian Stanciu.

La inaugurarea depozitului, reprezentanții retailerului au anunțat că acesta este cel mai mare depozit din Sud-Estul Europei, având o capacitate de două milioane de produse. Aici lucrează 850 de angajați.

Atenție - Altex România, victima unei campanii de tip phishing. Dan Ostahie cere înregistrarea cartelelor pre-pay la achiziția acestora CITEȘTE ȘI Atenție - Altex România, victima unei campanii de tip phishing. Dan Ostahie cere înregistrarea cartelelor pre-pay la achiziția acestora

Depozitul este dedicat produselor voluminoase medii și mari (televizoare, mașini de spălat, frigidere, aspiratoare, etc.). Pe lângă spațiul de depozitare, o bună parte din investiție a fost alocată pentru tehnologia de sortare automatizată și predare. În vârful de activitate, 200 de camioane cu marfă pot fi încărcate zilnic la depozit.

Depozitul este construit într-o zonă cu acces la autostradă, la ieșire din București, în județul Giurgiu, în apropierea depozitului pe care Network One Distribution (NOD), deținută integral de Iulian Stanciu, îl are în CTPark Bucharest West. NOD are închiriați circa 44.000 de metri pătrați în două clădiri ale CTP.

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România și a devenit un lider cu prezență în Bulgaria, Ungaria și Polonia.

eMAG este administrat de Dante International, acționarii companiei fiind grupul sud-african Naspers și omul de afaceri Iulian Stanciu, cu o participație sub 20%.

Dante International a consemnat în 2018 afaceri de peste 4 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
emag
iulian stanciu
naspers
depozit
tranzactii imobiliare
joița
dragomirești
investitie
analiza