Acțiunile Trump Media au crescut cu peste 30% după tentativa de asasinare împotriva lui Donald Trump

Acțiunile Trump Media au crescut cu peste 30% după tentativa de asasinare împotriva lui Donald Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2024

Acțiunile Trump Media au crescut, pentru scurt timp, cu peste 35%, la două zile după tentativa de asasinare împotriva fostului președinte Donald Trump, acționarul majoritar al companiei, transmite CNBC.

Volumul timpuriu al acțiunilor DJT a fost extrem de mare, cu peste 17 milioane de acțiuni ale proprietarului aplicației Truth Social, tranzacționate înainte de 10 a.m. ET.

Urmărește-ne și pe Google News
ANRE vrea să plătească influenceri, emisiuni și știri pentru a informa consumatorii de energie cu privire la drepturile lor CITEȘTE ȘI ANRE vrea să plătească influenceri, emisiuni și știri pentru a informa consumatorii de energie cu privire la drepturile lor

Trump, care urmează să fie nominalizat oficial drept candidat la președinție al Partidului Republican săptămâna aceasta, a fost lovit de un glonț la o ureche și tratat sâmbătă la un spital local din Pennsylvania, dar a fost eliberat sâmbătă seara după împușcătură, scrie News.ro.

CEO-ul Trump Media, Devin Nunes, le-a oferit ”cea mai profundă simpatie” celor care au fost răniți în atacul din Pennsylvania și familiei persoanei ucise la eveniment.

”Situația necesită o investigație federală rapidă și amănunțită pentru a determina toate circumstanțele acestui atac laș și pentru a identifica dacă au fost implicate alte persoane”, a spus Nunes într-o declarație de sâmbătă.

”De asemenea, fac apel la guvernul federal să ofere orice resurse de securitate solicitate de președintele Trump pentru a-i garanta siguranța”, a adăugat el.

Analiștii au sugerat că tentativa de asasinat ar putea face o victorie  mai probabilă a lui Trump la alegerile din noiembrie.

”Evenimentele de sâmbătă, dacă fac ceva, întăresc argumentul ca președintele Donald Trump să câștige alegerile din noiembrie. Cred că la asta au reacționat piețele în această seară”, a declarat luni Rob Casey, partener Signum Global Advisors, pentru CNBC.

Trump Media, compania-mamă a platformei de social media Truth Social, a înregistrat tranzacții volatile de-a lungul cursei electorale. Acțiunile au scăzut cu aproape 50% în cele trei săptămâni de după condamnarea lui Trump, care este și acționarul majoritar al companiei. Asta în timp ce Truth Social se luptă să-și dezvolte baza mică de utilizatori.

În raportul său privind veniturile din primul trimestru, depus în mai, Trump Media a înregistrat o pierdere netă de 327,6 milioane de dolari și un venit total de 770.500 de dolari.

Compania a avertizat investitorii luna trecută că, dacă Trump folosește alte platforme de social media dincolo de Truth Social, ”ar putea avea un efect negativ material asupra afacerii și/sau operațiunilor TMTG”.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump media
actiuni