Axel Springer și KKR iau în considerare divizarea gigantului media german

Axel Springer și KKR iau în considerare divizarea gigantului media german
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2024

Gigantul media german Axel Springer, care deține popularul tabloid german Bild și site-ul american de știri Politico, ia în considerare, împreună cu fondul KKR, o divizare a companiei, potrivit unor două surse familiare cu chestiunea, transmite Reuters.

O posibilă înțelegere ar separa activele sale media de operațiunile sale cu anunțuri digitale, primele urmând să revină CEO-ului Mathias Doepfner și văduvei fondatorului, Friede Springer, iar cele din urmă urmând să ajungă la KKR și Canada Pension Plan Investment Board, au spus sursele.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&DOCUMENT Primele date anunțate după fuziunea cu un vot istoric a fintech-ului german NAGA cu CAPEX.com, fondat de Octavian Pătrașcu CITEȘTE ȘI VIDEO&DOCUMENT Primele date anunțate după fuziunea cu un vot istoric a fintech-ului german NAGA cu CAPEX.com, fondat de Octavian Pătrașcu

Financial Times a relatat prima dată despre discuțiile despre divizare, scrie News.ro.

Sursele au declarat pentru Reuters că acesta este cel mai probabil plan, dar că multe detalii au rămas deschise. Nu este clar când va fi luată o decizie.

Axel Springer a fondat compania în 1946 și a transformat-o într-un imperiu întins, cuprinzând titluri media influente, de dreapta, precum și un portofoliu de site-uri web de anunțuri, inclusiv platforma de locuri de muncă Stepstone și unitatea de anunțuri imobiliare Aviv.

Miliardarul Doepfner a preluat conducerea grupului în 2002.

Cel mai recent Doepfner a colordonat ambițiile Springer de a pătrunde în domeniul inteligenței artificiale, inclusiv printr-un parteneriat cu ChatGPT al OpenAI.

Divizarea planificată nu ar însemna neapărat că Springer va fi exclus din afacerea foarte profitabilă cu anunțuri, au spus sursele.

Preluarea controlului asupra unității ar putea ajuta la deschiderea drumului pentru ca KKR să înceapă să părăsească investiția sa, la cinci ani după ce a încheiat un parteneriat cu Doepfner pentru a retrage de la bursă Axel Springer, au spus sursele.

viewscnt
Afla mai multe despre
kkr
axel springer