Tranzacție surpriză - Platformă americană de dezvoltare blockchain, în spate cu nume ca Peter Thiel, Jay Z și Will Smith, cumpără un startup românesc prezentat anterior ca valorând 50 milioane dolari. Cea mai mare achiziție a companiei americane. "Ne-am dorit mult să fim în UE!"

Tranzacție surpriză - Platformă americană de dezvoltare blockchain, în spate cu nume ca Peter Thiel, Jay Z și Will Smith, cumpără un startup românesc prezentat anterior ca valorând 50 milioane dolari. Cea mai mare achiziție a companiei americane. "Ne-am dorit mult să fim în UE!"

Co-foundatorii Alchemy, Joseph Lau și Nikil Viswanathan. Foto Alchemy

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 29 aug 2024

Platforma americană de dezvoltare blockchain Alchemy a achiziționat startup-ul românesc Bware Labs, din spatele platformei Bware, aceasta fiind cea mai mare achiziție a sa de până în prezent.

În urma tranzacției, 41 de dezvoltatori și ingineri din echipa Bware sunt aduși în echipa Alchemy, care ajunge astfel la 190 persoane.

Urmărește-ne și pe Google News

Odată cu achiziția, Alchemy își va extinde baza operațională în Europa. În prezent, operațiunile sale sunt concentrate în principal în SUA, unde are două sedii, în San Francisco și New York, relevă datele analizate de Profit.ro.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„UE reprezintă aproximativ un sfert din piața Web3 și, prin urmare, este și mai important pentru noi să fim acolo astăzi, pe măsură ce căutăm să ne extindem, Ne-am dorit foarte mult să fim în UE”, a spus co-fondatorul Alchemy Joseph Lau. 

FOTO Proprietarul mărcii Nokia lansează telefonul Barbie pentru 130 de dolari, fără internet CITEȘTE ȘI FOTO Proprietarul mărcii Nokia lansează telefonul Barbie pentru 130 de dolari, fără internet

În toamna anului trecut, Alchemy a preluat Satsuma, un startup din San Francisco.

În urmă cu doi ani, Bware Labs, startup românesc fondat în decembrie 2020, care a creat o platformă pentru infrastructura API descentralizată, a obținut o finanțare de 6 milioane de dolari, într-o rundă de investiții Serie A.

Cu noua finanțare obținută, Bware Labs, cu sediul la București, a ajuns la investiții totale de 7 milioane de dolari și susținea că valorează 50 de milioane de dolari.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

La noua rundă de finanțare au participat atât fonduri de investiții, cât și investitori individuali, care s-au alăturat celor din prima rundă de finanțare ridicată de Bware Labs. Dintre noii investitori fac parte Hypersphere, Blizzard, Infinity Ventures Crypto, Woodstock, Figment, Axia 8 Ventures, Coingecko Ventures, Nexo, Connext, Kosmos Ventures, Impossible Finance, Nabais Capital, AVentures DAO, Subsquid, 3 Chaps Capital, Stakeborg.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

„Suntem foarte încântați că am finalizat această rundă de investiții, din două motive principale: unul se referă la puterea pe care am adus-o în echipa noastră, prin integrarea investitorilor cu experiență, atât în criptomonede, cât și în finanțe tradiționale, proiecte mari de tehnologie și alți jucători din zona de infrastructură. Celălalt motiv este legat de creșterea companiei noastre și de extinderea ofertei noastre de tehnologie, care se va putea întâmpla acum într-un ritm accelerat datorită finanțării pe care am putut să o asigurăm și sprijinului investitorilor noștri”, a spus atunci Flavian Manea, CEO Bware Labs.

Bware Labs este un startup românesc fondat în 2020 de cinci români. Este vorba despre Flavian Manea, care este și CEO-ul companiei, Alexandru Minulescu (CTO), Radu Enoiu (product manager), Matei Popp (devops technical lead) și Alexandru Filip (software development lead).

FOTO Mark Zuckerberg spune că administrația Biden a presat Meta să cenzureze conținutul legat de Covid-19 CITEȘTE ȘI FOTO Mark Zuckerberg spune că administrația Biden a presat Meta să cenzureze conținutul legat de Covid-19

Platforma Bware Labs conectează consumatorii de date blochchain la „noduri” furnizate de furnizori independenți. Compania își propune să rezolve problemele legate de accesul nesigur la blockchain.

Alchemy, lansată tot în 2020, are în spate aproape 50 de investitori, printre care nume precum Charles Schwab, Jay Z, Jared Leto, Peter Thiel, Will Smith.

În urmă cu patru ani a strâns 15 milioane dolari într-o rundă de finanțare.

La acest moment se prezintă ca fiind cea mai importantă platformă de dezvoltare blockchain, cu milioane de utilizatori din 197 de țări din întreaga lume. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bware labs
infrastructura api
finantare