Nu există vreun semn că Microsoft intenționează să limiteze accesul Crowdstrike la Windows, după pana software majoră

Nu există vreun semn că Microsoft intenționează să limiteze accesul Crowdstrike la Windows, după pana software majoră
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2024

Nu există niciun semn că Microsoft ar avea noi planuri pentru a limita accesul Crowdstrike la fișiere ale sistemului de operare Windows, a spus o persoană familiarizată cu problema, după o întrerupere globală a funcționării sistemelor informatice cauzată de un update al unui produs software de securitate cibernetică care a blocat numeroase computere care rulează Windows, transmite Reuters.

Microsoft estimează că 8,5 milioane de dispozitive din întreaga lume au fost dezactivate de întreruperea globală a serviciilor informatice, perturbând traficul aerian și activitatea unor bănci, companii și instituții medicale la nivel mondial, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Orange România - venituri și clienți în scădere în prima jumătate a anului: Pentru lunile următoare, factorul de presiune pentru îmbunătățirea performanței noastre există CITEȘTE ȘI Orange România - venituri și clienți în scădere în prima jumătate a anului: Pentru lunile următoare, factorul de presiune pentru îmbunătățirea performanței noastre există
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În postarea lui David Weston, vicepreședinte al companiei, se spune că acest număr reprezintă mai puțin de 1% din toate dispozitivele Windows din lume, dar că ”impactul economic și social larg reflectă utilizarea CrowdStrike de către întreprinderi care rulează multe servicii critice”.

Compania poate fi foarte precisă în ceea ce privește numărul de dispozitive care au fost dezactivate de întrerupere, deoarece dispune de telemetrie de performanță pentru multe dintre ele prin conexiunile lor la internet.

Gigantul tehnologic - care a ținut să sublinieze că aceasta nu a fost o problemă cu software-ul său – a spus că incidentul subliniază cât de important este pentru companii precum CrowdStrike să utilizeze verificări de control al calității actualizărilor înainte de a le trimite.

Cifra oferită de Microsoft înseamnă că este probabil cel mai mare eveniment cibernetic de acest fel, eclipsând toate hack-urile și întreruperile anterioare.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
crowdstrike